Σε 900 ανέρχονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου

Σε 900 ανέρχονται  οι δικαιούχοι του  κοινωνικού παντοπωλείου

Σε 900 ανέρχονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 190 ΦΟΡΕΣ

Σε 900 ανέρχονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που αποτυπώθηκαν μέχρι και το μήνα Ιούνιο, ενώ οι οικογένειες που στηρίζονται από τη συγκεκριμένη δομή ανέρχονται σε 350.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους, στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου από τους οποίους οι 268 είναι ανήλικα άτομα, διανεμήθηκαν συνολικά 51.000 τεμάχια τροφίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μερίδιο βοήθειας αποτελούν οι χορηγίες τροφίμων από εθελοντικές προσφορές οι οποίες κατά το α ́ εξάμηνο του έτους 2017 ανήλθαν σε 47.

Επίσης σημειώνεται ότι κατά το α ́ εξάμηνο του έτους 2017 συνεχίστηκε η συνεργασία του κοινωνικού παντοπωλείου με τους Συλλόγους Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, ώστε τα παιδιά των δικαιούχων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου να έχουν δωρεάν φροντιστηριακή κάλυψη, ενώ γίνονται ανάλογες συζητήσεις με τον Οδοντιατρικό, Φαρμακευτικό και Ιατρικό Σύλλογο για ανάλογες δράσεις.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου δημιουργήθηκε το έτος 2009 και εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητο χώρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Με την απόφαση υπ’ αρ. 50/2017 του περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου ιδρύθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου με παραρτήματα στις Περιφερειακές Ενότητες Κω, Καλύμνου και Καρπάθου-Κάσου. Απώτερος σκοπός του είναι η στήριξη απόρων οικογενειών και ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, δημιουργώντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους κατοίκους της ∆ωδ/σου.

Οι ωφελούμενοι εντάσσονται στους καταλόγους του Κοινωνικού Παντοπωλείου μετά από αίτησή τους στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, και κατ’ οίκον κοινωνικής έρευνας, όπου κρίνεται απαραίτητο, μετά από εισήγηση των κοινωνικών λειτουργών της ∆/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα είδη που προσφέρθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο είναι τρόφιμα βασικής διατροφής, όπως λάδι, όσπρια, γάλα, ζυμαρικά, ζάχαρη, αλεύρι, δημητριακά, κ.α.

Στις μεγάλες χορηγίες συμπεριλαμβάνονται αυτή της εταιρείας ΣΙΛΚ ΟΙΛ Α.Ε. που πρόσφερε προϊόντα συνολικής αξίας 4,147,57 € ενώ υπάρχουν και μικρότερες, ανθρώπων που επιλέγουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους προσφέροντας από το υστέρημα τους στους λιγότερο προνομιούχους συνανθρώπους τους.

Τέλος σημειώνεται ότι τα παιδιά των δικαιούχων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου που έχουν δωρεάν φροντιστηριακή κάλυψη, παρακολουθούν τα μαθήματα χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι οι γονείς δεν πληρώνουν δίδακτρα.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη