Γαβρόγλου: Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο Λύκειο

Γαβρόγλου:  Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο Λύκειο

Γαβρόγλου: Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο Λύκειο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 331 ΦΟΡΕΣ

«Τον Σεπτέμβρη θα έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο Λύκειο, αλλά δεν απαντάω στο αν έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο εξεταστικό σύστημα», είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνέντευξής του μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκο Παππά για την μηνιαία επιδότηση των πρωτοετών φοιτητών ώστε να μπορούν όλοι να έχουν σύνδεση Ίντερνετ.

Ο υπουργός Παιδείας «τοποθέτησε» τη συζήτηση στην αναμόρφωση του Λυκείου, ενώ αντίθετα ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης μίλησε νωρίτερα ανοικτά σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Σκάι για αλλαγή του εξεταστικού συστήματος.

«Θέλουμε», είπε ο υφυπουργός Παιδείας, «η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση «να γίνεται μέσω του απολυτηρίου του λυκείου». Και πρόσθεσε: «Οπωσδήποτε για τις σχολές υψηλής ζήτησης ένας τρόπος επιλογής, εξετάσεις, διαγωνισμός, θα υπάρχει...»

Ο κ. Μπαξεβανάκης έτσι μίλησε για ένα σύστημα εξετάσεων για τις σχολές υψηλής ζήτησης και παράλληλη εισαγωγή κάποιων φοιτητών σε άλλες σχολές μέσω του απολυτηρίου του λυκείου.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων