Στον Άγιο Παντελεήμονα της Παλιάς Πόλης παραδόθηκε εικόνα, δώρο των Πατμίων της Ρόδου

Στον Άγιο Παντελεήμονα της Παλιάς Πόλης παραδόθηκε εικόνα, δώρο των Πατμίων της Ρόδου

Στον Άγιο Παντελεήμονα της Παλιάς Πόλης παραδόθηκε εικόνα, δώρο των Πατμίων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 685 ΦΟΡΕΣ

Με την προοπτική και την ανέγερση εκκλησίας

Με την εγκατάσταση και της περικαλλούς φορητής εικόνας του Οσίου Χριστοδούλου, που μόλις ολοκληρώθηκε (Αύγουστος 2017) η αγιογράφησή της, συμπληρώθηκε το ταπεινό προσκυνητάρι που πρόσφερε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΜΙΩΝ ΡΟΔΟΥ Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και στο εξής όποιος επιθυμεί θα μπορεί να την προσκυνά αφού η θέση της είναι πλέον μόνιμη.

Το Σάββατο παραδόθηκε από την εξαίρετη αγιογράφο Κυριακή Γλαντζή και η εικόνα διαστάσεων 0,79Χ0,56 που παριστά τον Όσιο Χριστόδουλο να παραδίδει στον Ευαγγελιστή Ιωάννη το Θεολόγο την Ιερά Μονή του, πάνω σε φύλλο χρυσού με ανάγλυφο το φωτοστέφανο προσδίδοντας περισσότερη μεγαλοπρέπεια στον ΄Οσιο. Η εικόνα ευλογήθηκε νωρίτερα στην Κύμη της Εύβοιας, ( από την περιοχή κατάγεται και η αγιογράφος) όπου κοιμήθηκε ο Όσιος Χριστόδουλος το 1093. Στο κάτω άκρο αριστερό σημείο της εικόνας αναγράφεται η "δέηση του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ" και στην πίσω πλευρά ότι αγιογραφήθηκε ευλογούντος του π. Χρήστου Σιάννα εφημέριου του Ναού.


Το περίτεχνο προσκυνητάρι όπου φιλοξενείται η εικόνα του Οσίου Χριστοδούλου είναι προσφορά του εργαστηρίου "Μιχάλης Μισός" στη Σύμη. Η εικόνα παρελήφθη σε μια σεμνή τελετή παρουσία του π. Χρήστου Σιάννα και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ κ.κ. Αριστείδη Ε. Μιαούλη, Προέδρου, Νικολάου Θ. Γιαμαίου, αντιπροέδρου και Ευθυμίου Δ. Χατζηκώστα, ταμία. Έτσι, παραδίδεται στους πιστούς της Ρόδου και όχι μόνο, ένα μικρό δείγμα της αγάπης του παροικιακού Συλλόγου των Πατμίων προς τον φιλόξενο τόπο που τα μέλη του εγκαταβιούν.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Αριστειδης Μιαούλης "ευχή είναι να επιτύχουμε και την κατασκευή μικρής εκκλησίας όπου θα τιμάται ο πολιούχος της Πάτμου. ΄Ηδη προς τούτο έχει δοθεί η ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου κατά τη διάρκεια σειράς άτυπων επαφών του με το Δ.Σ. του Συλλόγου. Λόγω της κρίσιμης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, σ΄αυτή τη φάση παραμένει μια διακαής επιθυμία που αν οικονομήσει ο ΄Οσιος θα την υλοποιήσουμε".


Ο Σύλλογος διαθέτει άλλη μια φορητή εικόνα του Οσίου Χριστοδούλου, που ιστορήθηκε από προηγούμενα Δ.Σ. επι προεδρίας του κ. Νικολάου Γρύλλη, η οποία, μετά την γιορτή του τον Μάρτιο, βρίσκεται για ένα έτος στο σπίτι οικογένειας με καταγωγή από την Πάτμο (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο) για ένα έτος. Παράλληλα ο Σύλλογος ετοιμάζει τις επόμενες δράσεις του όπως η έναρξη, εντός του Οκτωβρίου και των μαθημάτων χορού, η παρουσίαση βιβλίου και η συμμετοχή σε έκθεση φωτογραφίας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο