Ο ποιητής Δημήτρης Ι. Μπρούχος στο περίπτερο των Προσκόπων στην Έκθεση της Κρεμαστής

Στη Ρόδο βρέθηκε όπως κάθε χρόνο ο ποιητής Δημήτρης Ι. Μπρούχος, αυτή τη φορά για τις ανάγκες της προετοιμασίας της παρουσίασης του ορατορίου του για τον πολιούχο μας Άγιο Κωνσταντίνο τον Νεομάρτυρα, τον Υδραίο, που πρόκειται να παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στο νησί μας, το Φθινόπωρο.

Ο ποιητής, επισκέφτηκε το περίπτερο των Προσκόπων της Δωδεκανήσου στην Έκθεση της Κρεμαστής, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Έφορο κ. Σάκη Κατσαμούνδη, στον οποίο προσέφερε με ιδιόχειρη αφιέρωση για τη Βιβλιοθήκη της Περιφέρειας του Σώματος την έκδοση του ΄Ύμνου της 100ετίας του Ελληνικού Προσκοπισμού, σε στίχους και μουσική του ιδίου.

Ο Περιφερειακός Έφορος αντιπροσέφερε στον ποιητή το λαβαράκι της Περιφερειακής Εφορίας, σε ανάμνηση της επίσκεψής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είχε αναθέσει στον κ. Μπρούχο την καλλιτεχνική διεύθυνση της 100ετηρίδος (1910-2010) του Σώματος και για τη συμβολή του στο έργο του Ελληνικού Προσκοπισμού τον ετίμησε με το Μετάλλιο των Υπηρεσιών προς τον Προσκοπισμό και με το Μετάλλιο των Φίλων του Προσκοπισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο κ. Δημήτρης Σαλιάρης, αρχηγός του 4ουΣυστήματος Ναυτοπροσκόπων καθώς και Πρόσκοποι διαφόρων Συστημάτων του νησιού, από όπου και η φωτογραφία με την ανταλλαγή των αναμνηστικών.