Καταδικάστηκαν οι Ιρακινοί για τα επεισόδια στο Καστελλόριζο

Καταδικάστηκαν οι Ιρακινοί  για τα επεισόδια στο Καστελλόριζο

Καταδικάστηκαν οι Ιρακινοί για τα επεισόδια στο Καστελλόριζο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 512 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χθες από το αυτόφωρο δικαστήριο ο 29χρονος Ιρακινός που προκάλεσε επεισόδιο όταν αστυνομικοί στο Καστελλόριζο θέλησαν να του κάνουν έλεγχο, και από έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν οι λοιποί έξι συγκατηγορούμενοί του!

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Αυγούστου το απόγευμα στο Καστελλόριζο όταν αστυνομικοί του Τμήματος Μεγίστης εντόπισαν τους επτά αλλοδαπούς από το Ιράκ, ηλικίας από 20 έως 31 ετών, να περιφέρονται στο νησί. Τους σταμάτησαν λοιπόν προκειμένου να τους κάνουν έλεγχο, όμως οι αλλοδαποί αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια ένας εξ αυτών ηλικίας 29 ετών, αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψή του.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να συλληφθούν και οι επτά αλλοδαποί, να μεταφερθούν στη Ρόδο για να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Χθες ενώπιον του δικαστηρίου όπου βρέθηκαν οι αλλοδαποί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν πως ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα τους καταλογίζονται.

Ωστόσο το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για τον 29χρονο και 6 μήνες φυλάκιση σε κάθε έναν από τους υπόλοιπους έξι Ιρακινούς. Όλες οι ποινές το δικαστήριο τις ανέστειλε επί τριετία.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου