Καταδικάστηκαν οι Ιρακινοί  για τα επεισόδια στο Καστελλόριζο

Σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χθες από το αυτόφωρο δικαστήριο ο 29χρονος Ιρακινός που προκάλεσε επεισόδιο όταν αστυνομικοί στο Καστελλόριζο θέλησαν να του κάνουν έλεγχο, και από έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν οι λοιποί έξι συγκατηγορούμενοί του!

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Αυγούστου το απόγευμα στο Καστελλόριζο όταν αστυνομικοί του Τμήματος Μεγίστης εντόπισαν τους επτά αλλοδαπούς από το Ιράκ, ηλικίας από 20 έως 31 ετών, να περιφέρονται στο νησί. Τους σταμάτησαν λοιπόν προκειμένου να τους κάνουν έλεγχο, όμως οι αλλοδαποί αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια ένας εξ αυτών ηλικίας 29 ετών, αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψή του.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να συλληφθούν και οι επτά αλλοδαποί, να μεταφερθούν στη Ρόδο για να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Χθες ενώπιον του δικαστηρίου όπου βρέθηκαν οι αλλοδαποί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν πως ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα τους καταλογίζονται.

Ωστόσο το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για τον 29χρονο και 6 μήνες φυλάκιση σε κάθε έναν από τους υπόλοιπους έξι Ιρακινούς. Όλες οι ποινές το δικαστήριο τις ανέστειλε επί τριετία.