Τα τελικά αποτελέσματα της Aegean Regatta

Το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta με την τελετή λήξης της στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στο νησί μας όπου έγιναν απονομές στους νικητές ανά κατηγορία. 

Στην τελετή λήξης παρέστη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός,  που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Aegean Regatta και τόνισε τη σημασία του αγώνα για τα νησιά του Αιγαίου. Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Θεοδοσιάδης Γιαννέλλης, ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ακης Τσαλίκης και ο Πρόεδρος του ΑΣΙΑΘ Ρόδου, Σταμάτης Σταύρας.
 


Φέτος πήραν μέρος 80 σκάφη από Ελλάδα και εξωτερικό, ξεκινώντας από την Πάτμο με τελικό προορισμό τη Ρόδο, αφού πρώτα έκαναν δύο σταθμούς σε Αστυπάλαια και Νίσυρο.

O διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας διοργανώθηκε για 17η χρονιά, από τη  Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αποδεικνύοντας ότι πλέον αποτελεί θεσμό για το ναυταθλητισμό στο Αιγαίο Πέλαγος.
 


Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC
1) SHAK SHUKA - Hasan Utku Çetiner
2) ANATELOUSSA AFRODITI – Γιώργος Αυγερινός
3) APIDALOS NAFS-TATOI CLUB – Παναγιώτης Ταγαρόπουλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRCi
1) BLACK JACK-STATUS MARITIME – Παναγιώτης Μάντης
2) ΤΑΜUMΜ - Αντώνης Κατιγιαννίδης
3) ERYTOS II-COSMOTE – Κώστας Μάνθος/Σταύρος Τσάβαλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC CLUB
1)IPSIPILI-AEGEAS YACHTING – Δημήτρης Σοφιτσής
2) SUN FIZZ – Ιγνάτιος Πάλλης
3) ΚRAKEN - Δημήτρης Μαράκης 
Μέγας χορηγός της Aegean Regatta ήταν η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντρόφευσε τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη φορά, στηρίζοντας τον νησιώτικο πολιτισμό και τον αθλητισμό. Χορηγός ήταν η Μαρίνα της Ρόδου που φιλοξένησε τη διοργάνωση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν τις εξαιρετικές παροχές της.
Συντονιστής όμιλος για τη φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta ήταν ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου και συνδιοργανωτές οι: A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου και Ι.Ο.Μυτιλήνης.

Τα συνολικά αποτελέσματα ανά κατηγορία: