Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι για τη μεταφορά 31 προσφύγων

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους ο 19χρονος Τούρκος και ο 18χρονος συμπατριώτης του, που συνελήφθησαν για την μεταφορά 31 αλλοδαπών από τα απέναντι παράλια στη Ρόδο.

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών έγινε στις 27 Αυγούστου το πρωί όταν το οχτάμετρο πολυεστερικό σκάφος με το οποίο θα επέστρεφαν στα τουρκικά παράλια, αφού προηγουμένως είχαν αποβιβάσει τους αλλοδαπούς, προσέκρουσε στον προβλήτα που βρίσκεται μπροστά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή!

Το σκάφος των δύο Τούρκων έφερε εκτατεμένες ζημιές και έγινε αντιληπτό από περίοικους οι οποίοι στις 5.30 τα ξημερώματα και ενημέρωσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Μόλις το προσωπικό πλωτού σκάφους του λιμενικού έφθασε περίπου στις 7.30 το πρωί στο σημείο, το σκάφος των διακινητών ήταν ημιβυθισμένο και αναποδογυρισμένο!

Βέβαια οι δύο νεαροί Τούρκοι είχαν γίνει άφαντοι, ωστόσο αυτή τους η .. «ελευθερία» δεν κράτησε πολύ, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη. Οι δε Λιμενικοί λίγο πριν τις επτά το πρωί είχαν εντοπίσει και είχαν συλλάβει τους 31 αλλοδαπούς που είχαν μεταφερθεί με το σκάφος των Τούρκων στο νησί μας, και οι οποίοι αναγνώρισαν στη συνέχεια τους νεαρούς διακινητές ως τους ανθρώπους που ήταν στο τιμόνι, στο ταξίδι τους.

Σε βάρος του 19χρονου αλλά και του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν συνοδευόμενοι από τις συνηγόρους τους κ.κ. Μαρίας – Ελίζας Θεοδώρου και Μαρίας Καραολάνη.

Και οι δύο – σύμφωνα με πληροφορίες- αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως και εκείνοι έχουν έρθει παράνομα στη χώρα μας προκειμένου να βρουν κάποια δουλειά, κάτι που δεν κατάφεραν στην πατρίδα τους.
Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση των δύο Τούρκων, στέλνοντας τους στη φυλακή.