Στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ο Πρέσβης της Αμερικής  - Δυνατά και Ενεργά Επιμελητήρια ζητούν και οι Επενδυτές

Συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κο Geoffrey R. Pyatt, είχαν την Τετάρτη  30 Αυγούστου 2017 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου  κος Γιάννης Πάππου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Παπασταματίου και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Γιώργος Αντώνογλου.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πρεσβείας, ήταν οι επενδύσεις. Προτάθηκαν και συζητήθηκαν συγκεκριμένα επενδυτικά projects, σημαντικά για την περιοχή της Δωδεκανήσου τα οποία αφορούν στον τουρισμό, ως «έτοιμη βιομηχανία», στον θαλάσσιο τουρισμό και στην κρουαζιέρα, στην αύξηση του αριθμού των Αμερικανών Επισκεπτών στα νησιά μας αλλά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Ο πρόεδρος κος Γιάννης Πάππου, παρουσίασε και ανέλυσε τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας και της τοπικής μας οικονομίας, δίνοντας έμφαση σε εκείνα τα τοπικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν μοναδικά, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη επενδύσεων για υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες και προϊόντα.

 

 

«Μετά από μια μακρόχρονη περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης, αποτελεί κοινό τόπο η ανάγκη να βιομηχανοποιηθεί η χώρα, μέσω των επενδύσεων και της παραγωγής. Ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί την ήδη έτοιμη βιομηχανία, η οποία μπορεί άμεσα να αποφέρει τα απαραίτητα έσοδα – κέρδη, ώστε  η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να οδηγηθεί στην Ανάπτυξη. Ο Τόπος μας, η περιοχή μας, διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά και τις  προϋποθέσεις  για την υλοποίηση έργων και σχεδίων υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα, έχουμε βούληση, αποφασιστικότητα και φίλους - συνεργάτες όπως ο κ. Πρέσβης. Με αυτά ανοίγουμε σιγά-σιγά τον δρόμο για επενδύσεις».

Ο κ. Pyatt, από την πλευρά του δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού μας και τις δυνατότητές του και αρωγός σε όλα τα αναπτυξιακά σχέδια που θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για τον τόπο και την κοινωνία. Ζήτησε τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για μελλοντικά επενδυτικά σχέδια και υπογράμμισε ότι η Δωδεκάνησος αποτελεί ιδανικό και ασφαλή προορισμό τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους απλούς επισκέπτες.  

 

 

Παράλληλα ο κ.Πρέσβης, αναγνώρισε και υπογράμμισε τον ρόλο της επιμελητηριακής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας, δηλώνοντας ότι «στα χρόνια της οικονομικής κρίσης,  το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, έχει σταθεί  ενεργά στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου, μέσα από πρωτοβουλίες και πρωτοποριακές δράσεις που στηρίζουν και προάγουν το τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία και αυτό είναι που ζητούν οι δυνητικοί επενδυτές και οι επιχειρηματίες.»

Κοινός τόπος για τους συμμετέχοντες στην συνάντηση ήταν η επιδίωξη της ενίσχυσης κάθε είδους δράσεων που  θα στοχεύουν σε μια στενότερη, δημιουργική  και επωφελή συνεργασία και για τις δύο πλευρές, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.