Το 3ο γαστρονομικό φεστιβάλ Κω

Με  απόλυτη  επιτυχία  πραγματοποιήθηκαν  οι εκδηλώσεις  στην Καρδάμαινα και στην Μαρίνα της Κω στα πλαίσια  του 3ΟΥ Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κω, το οποίο  συνδιοργανώνεται  από  το Δήμο  Κω  κα τον Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας «Ασκληπιός» υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας   Νοτίου Αιγαίου  και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων  Κω και των παραγωγικών δυνάμεων του πρωτογενούς τομέα  και της μεταποίησης.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου στην Μαρίνα Κω και το Σάββατο 19 Αυγούστου στο λιμάνι της Καρδάμαινας, χιλιάδες επισκέπτες είχαν την  ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα.

H Γιορτή αυτή   στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, μέσα από την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και συνταγών, τις οποίες απόλαυσαν οι επισκέπτες με τις δημιουργίες των αρχιμαγείρων.

Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τουριστικού προϊόντος, καθώς το  εμπλουτίζει και το καθιστά πιο ανταγωνιστικό. Προσδίδει στην Κω ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, στην προσπάθεια να καθιερωθεί  ως γαστρονομικός προορισμός και να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό.

Προωθείται και προβάλλεται η Κως της παραγωγής, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας. Ο  πρόεδρος και τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου  του  συλλόγου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ευχαριστούν  θερμά, όσους συμμετείχαν και όσους διέθεσαν τα προϊόντα τους αφιλοκερδώς, για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη, οι οποίες ήταν αναγκαίες για την επιτυχή ολοκλήρωση και της φετινής διοργάνωσης.