Εγκρίθηκε το σχέδιο για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το οικονομικό έτος 2018 εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρό της στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη.

Ο νέος προϋπολογισμός της Περιφέρειας, ο οποίος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ανέρχεται στα 103 εκατομμύρια ευρώ περίπου και είναι κατά τι αυξημένος σε σχέση με τον περυσινό που κυμάνθηκε στα 95 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φιλήμονα Ζανετίδη, ο προϋπολογισμός του 2018 χαρακτηρίζεται «προοδευτικός και αναπτυξιακός».

Επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση, εγκρίθηκαν διάφορες δράσεις πολιτικής προστασίας, που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία από πλευράς Περιφέρειας για την υποδοχή του χειμώνα και την προστασία των νησιών μας από τα καιρικά φαινόμενα.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, στη “φορτωμένη” ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, εγκρίθηκε  ο καθαρισμός του Κρεμαστινού ποταμού καθώς και του πέρα ποταμού στ’ Αφάντου. Η διαδικασία θα γίνει με πρόχειρο διαγωνισμό και το κονδύλι ανέρχεται περίπου στα 60 χιλιάδες ευρώ με το ΦΠΑ.

Παράλληλα, χθες, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον ανάδοχο για το έργο της επέκτασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην περιφερειακή οδό, προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ.