Χατζημάρκος: αστειότητες  τα περί αντιπολίτευσης  από τον Γ. Μαχαιρίδη

Αστειότητες χαρακτήρισε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, τις ανακοινώσεις της παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη, αναφορικά με την απόφασή της να μην ασκήσει αντιπολίτευση για τρία χρόνια στην περιφερειακή αρχή.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, έκανε λόγο για γελοιοποίηση και υποκρισία, αλλά τόνισε ότι για τον ίδιο και την παράταξή του η δημιουργική κριτική είναι καλοδεχούμενη.

«Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης έχουμε περάσει όλοι. Εγώ δε θυμάμαι τον εαυτό μου να έχω πει ότι θα ξεκουραστούμε μερικά χρόνια και μετά να θυμηθούμε ότι είμαστε αντιπολίτευση. Εγώ τα βρίσκω λίγο… αστεία αυτά τα πράγματα. Διακρίνω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη σοβαρότητας σε αυτή τη δήλωση. Δηλαδή δε σας… άγγιξα τρία χρόνια γιατί ήθελα να δώ το σχέδιό σας…

Όλα αυτά είναι υπεκφυγές, είναι υποκρισία…το τι βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι σαφές.

Είναι εξαιρετικά σημαντικός στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Είναι ασέβεια σε αυτούς που σε εμπιστεύτηκαν να λές ότι εγώ δεν άσκησα τρία ολόκληρα χρόνια ρόλο αντιπολίτευσης και τώρα θα τα κάνω όλα… μαζεμένα.

Για εμάς η αντιπολίτευση είναι καλοδεχούμενη την αποζητάμε, είναι επιθυμητή, είναι χρήσιμη είναι αναγκαία. Η οποία όμως στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και δεν κάνει φιλοσοφική κριτική και λειτουργεί δημιουργικά χωρίς να δείχνει θρασύτητα. Με αυτό τον τρόπο γελοιοποιήσαι» δήλωσε ο περιφερειάρχης.