Δεν επέτρεψαν να χορέψει η νεανική ομάδα της Κρεμαστής!

Την έντονη διαμαρτυρία του για την αντιμετώπιση που είχε η χορευτική ομάδα νέων του συλλόγου, εκφράζει ο αναπτυξιακός και πολιτιστικός σύλλογος Κρεμαστής “Η Πρόοδος”.

Η διαμαρτυρία αφορά τον πολιτιστικό σύλλογο Παστίδας, που σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται δεν επέτρεψε στους νεαρούς χορευτές να συμμετάσχουν στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας διότι... περίμεναν την χορευτική ομάδα ενηλίκων!

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος “Πρόοδος” αναφέρει τα εξής:
“Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017,  ο σύλλογός μας προσκλήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Παστίδας  ‘Το Καμάρι’, για να συμμετάσχει στο ’11ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας’’  με την χορευτική ομάδα των ενηλίκων.

Λόγω όμως προσωπικών, επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων των ενηλίκων χορευτών, στείλαμε στο φεστιβάλ το νεανικό τμήμα του συλλόγου μας το οποίο σημειωτέον απαρτίζεται από εξαιρετικούς χορευτές, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του συλλόγου του γειτονικού μας χωριού, με την συμμετοχή του ελπιδοφόρου τμήματος μας, τις νέες και τους νέους μας.

Απροσδόκητα όμως το νεανικό χορευτικό τμήμα μας, δηλαδή τα νέα κορίτσια και αγόρια του συλλόγου μας,  αντιμετωπίστηκαν με περιφρόνηση, αποπέμφθησαν από την εκδήλωση  κυριολεκτικώς  και επέστρεψαν ντροπιασμένα και πικραμένα από την πολιτιστική γιορτή.

Αιτιολογία; ….οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ ανέμεναν λέει …τους ενήλικες !!     

Ως πολιτιστικός σύλλογος που σαράντα (40) χρόνια διακονούμε και υπηρετούμε τον πολιτισμό, την παράδοση και  τα ήθη και έθιμα του νησιού μας, προβάλλοντας τα στις άκρες της ελληνικής επικράτειας, ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τα παιδιά μας που αντιμετωπίσθηκαν  με περιφρόνηση και απαξίωση, καθώς και από τους γονείς τους.  

Τα σχόλια, η εκτίμηση του γεγονότος και η κρίση για ότι συνέβη, επαφίεται στους συμπατριώτες μας.