Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο ξενοδόχος

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της περιοχής μας, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση διευκόλυνσης διαμονής αλλοδαπών τρίτων χωρών.

Ο επιχειρηματίας συνοδευόμενος από το συνήγορό  του κ. Γιώργο Κυπραίο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι δεν γνώριζε ποιοι επρόκειτο να διαμείνουν στο ξενοδοχείο του αφού προτού καλά – καλά προλάβει να ελέγξει τα έγγραφά τους, επενέβη η αστυνομία και τους συνέλαβαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο επιχειρηματίας με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί στο λιμάνι της Ακαντιάς, στις 7 Αυγούστου 2017, με τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής εντόπισε τον 25χρονο από τη Συρία και σε έλεγχο που του έκανε βρέθηκαν στην κατοχή του 5 ελληνικές ταυτότητες αμφιβόλου γνησιότητας και συνελήφθη.

Εξεταζόμενος από τους λιμενικούς ο Σύριος είπε ότι στη Ρόδο ήρθε μαζί με ένα ακόμη άτομο προκειμένου να συναντήσουν μία γυναίκα η οποία θα τους έδινε αεροπορικά εισιτήρια και θα τους βοηθούσε να ταξιδέψουν στη Γερμανία.
Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του προσωπικού του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, η εν λόγω γυναίκα εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου και επρόκειτο για την 35χρονη η οποία ήταν μαζί με τον 34χρονο έλληνα.

Και οι δύο συνελήφθησαν και προανακριτικά εξεταζόμενοι από τους λιμενικούς παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο να προμηθεύσουν με αεροπορικά εισιτήρια και να βοηθήσουν να φύγουν από τη χώρα, δύο αλλοδαπούς, τους οποίους έστελνε στη Ρόδο κάποιος συνεργάτης τους αλλοδαπό και τους είχε προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά τις απολογίες τους και οι τρεις εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι μεν Έλληνες με την καταβολή εγγύησης ποσού 5000 ευρώ έκαστος, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνισή τους τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ ο Σύριος αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ποσού 1000 ευρώ.