Αφγανός κατηγορείται ότι  προμήθευσε πλαστά έγγραφα

Ελεύθερος με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, 32χρονος Αφγανός που κατηγορείται ότι προμήθευσε με πλαστά έγγραφα συμπατριώτισσά του προκειμένου να ταξιδέψει μαζί με δύο παιδιά, από τη Ρόδο στην Ολλανδία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου δήλωσε ότι η κοπέλα που θα εξυπηρετούσε δεν ήταν άλλη από τη ξαδέλφη του και πως το έκανε πειθόμενος από τη μητέρα του.

Ο ίδιος τόνισε ότι διαμένει με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά εδώ και 11 χρόνια στην Ιρλανδία και πως ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές, για να δει τους δικούς του που διαμένουν στην Αθήνα.

Η μητέρα του όλο αυτό το διάστημα τον παρακαλούσε να βοηθήσει την ξαδέλφη του και εκείνος τελικά υπέκυψε στις πιέσεις της, χωρίς να γνωρίζει όλα αυτά που επρόκειτο να περάσει.

Ο 32χρονος δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη και να του δώσουν μία ευκαιρία να επιστρέψει στην οικογένεια του και στη ζωή που έχει στην Ιρλανδία.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ο Αφγανός αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της καταβολής εγγύησης ποσού 3000 ευρώ.

Για τον 32χρονο όλα ξεκίνησαν όταν στις 5 Σεπτεμβρίου 2017  αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου εντόπισαν 32χρονη αλλοδαπή από το Αφγανιστάν η οποία μαζί με δύο παιδιά που συνόδευε επέδειξε πλαστή συστατική επιστολή αρχών Ιρλανδίας προκειμένου με αυτή να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Η 32χρονη συνελήφθη ενώ από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα της τα προμήθευσε ένας 32χρονος Αφγανός που εντοπίστηκε και συνελήφθη και αυτός.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν, ενώ ο 32χρονος προσήχθη ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.