Ο ζωντανός εφιάλτης που έζησε ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στη Ρόδο

Ο ζωντανός εφιάλτης που έζησε ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στη Ρόδο

Ο ζωντανός εφιάλτης που έζησε ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1515 ΦΟΡΕΣ

Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα διαδραματίστηκαν με τους επίδοξους ληστές

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο αλλά και η αφήγηση που έκανε μιλώντας στη «Ροδιακή» η ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου «Άνοιξη» στην Ιαλυσό η κα Ελευθερία Τζωρτζή, που ήρθε αντιμέτωπη με την οργή με δύο κρανοφόρους, το απόγευμα του Σαββάτου μέσα στο κατάστημά της, η οποία όμως δεν δίστασε ούτε στιγμή ακόμα και μπροστά στο όπλο που την σημάδευε.

Οι δύο δράστες, εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο της, λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και με την απειλή περιστρόφου, της ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιό της.
Η ίδια εκείνη την ώρα ήταν με το κοριτσάκι της, ηλικίας 7 ετών, το οποίο έζησε λεπτό προς λεπτό το σκηνικό του τρόμου που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» η ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου, η ίδια αν και φοβήθηκε αρχικά, βρήκε το κουράγιο και αντιστάθηκε στους δύο κουκουλοφόρους, ο ένας από τους οποίους την άρπαξε από το λαιμό και την έριξε στο πάτωμα!

Ο δεύτερος που είχε μπει πίσω από τις βιτρίνες για να αρχίσει να αφαιρεί κοσμήματα, καταλαβαίνοντας ότι η κατάσταση θα έφθανε στα άκρα, επέστρεψε στον συνεργό του και τον εμπόδισε να προχωρήσει στα χειρότερα.

Και οι δύο έφυγαν χωρίς να πάρουν το παραμικρό αντικείμενο, φοβούμενοι από την ηρωϊκη στάση της ιδιοκτήτριας η οποία σε κάποια στιγμή τους είπε: "Και να με σκοτώσετε εγώ το χρηματοκιβώτιο δεν σας το ανοίγω! Να φύγετε τώρα γιατί όλες οι κινήσεις σας καταγράφονται και είναι υπόθεση λίγων λεπτών να έρθει εδώ η αστυνομία.»


Οι γονείς της είδαν την ληστεία ζωντανά από τις κάμερες
Τις εικόνες βίας παρακολούθησαν και οι γονείς της ιδιοκτήτριας μέσω της κάμερας ασφαλείας και αμέσως ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές. Οι δράστες έφυγαν από το σημείο, με ένα μικρό δίκυκλο, σκούρου χρώματος, το οποίο είχαν αφήσει σε σκοτεινό σημείο, 50 περίπου μέτρα από το κατάστημα. Σημειώνεται ότι και οι γονείς της ιδιοκτήτριας έφθασαν πολύ γρήγορα στο κατάστημα, καθώς διαμένουν σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και σήμανε συναγερμός. Περιπολικά του ΑΤ Ιαλυσού, της Ασφάλειας Ρόδου και της ομάδας ΔΙΑΣ, κλιμάκωσαν μια σειρά από έρευνες αποκλείοντας την ευρύτερη περιοχή, χωρίς δυστυχώς να μπορέσουν έως και χθες το μεσημέρι να εντοπίσουν τον δράστη.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αξιοποιούνται μαρτυρίες και άλλα βίντεο στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία κατέγραψαν κάμερες καταστημάτων και τα οποία είναι πολύ πιθανό να δώσουν στοιχεία τέτοια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας και το οποίος δημοσιοποιείται με την συναίνεση της ιδιοκτήτριας του κοσμηματοπωλείου από τη ΡΟΔΙΑΚΗ, δείχνει το τρόμο που έζησε η ίδια και το κοριτσάκι της μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.


«Άνοιξε τώρα γιατί θα σε σκοτώσουμε»
Τα όσα αφηγήθηκε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ η κα Ελευθερία Τζωρτζή είναι πραγματικά συγκλονιστικά.
«Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο τώρα γιατί θα σκοτώσουμε» - μου είπε ο ένας από τους δράστες που κρατούσε στα χέρια του όπλο.

Εγώ είχα στα πόδια μου το κοριτσάκι μου και διαβάζαμε παραμύθια. Στην αρχή θόλωσα, αλλά στη συνέχεια κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να κάνω πίσω. Ο δεύτερος δράστης ήρθε πολύ γρήγορα και πέρασε πίσω από τις βιτρίνες έτοιμος να «φορτώσει» ότι έβρισκε μπροστά του.

«Μη σκοτώσεις τη μανούλα μου» φώναζε το κοριτσάκι μου όταν είδε ότι με άρπαξε από το λαιμό και τα μαλλιά και με έσπρωχνε ρίχνοντάς με κάτω. Δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να δείχνω ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσω. Νομίζω αν το έκανα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για μένα.

Θέλω να δημοσιοποιήσω αυτό το γεγονός, για να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοί μου, όλοι οι άνθρωποι που διατηρούν καταστήματα όπως εγώ, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπουν στον ίδιο κίνδυνο και την ίδια δοκιμασία με μένα. Να είναι προετοιμασμένοι. Και να είναι ψύχραιμοι.

Δεν ξέρω αν έκανα σωστά ή λάθος. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στάθηκα τυχερή ίσως. Έτσι όμως είναι ο χαρακτήρας μου.


Την γλίτωσα γιατί ο δεύτερος λειτούργησε ανθρώπινα
Ο άνθρωπος που κρατούσε το όπλο, κατά την άποψή μου ήταν επαγγελματίας – σημείωσε η κα Τζωρτζή. Είχε καθαρή ματιά, μιλούσε καθαρά και κυρίως έδειχνε αποφασισμένος. Δεν ήταν ούτε υπό την επήρεια ουσιών, ούτε τίποτα.

Με έβρισε, με απείλησε και με χτύπησε όπως είδατε και στο βίντεο. Αυτός όπως που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ήταν ο συνεργός που κρατούσε την σακούλα και πήγε πίσω από τον πάγκο για να γεμίσει με κοσμήματα. Δεν περίμεναν αυτή μου την αντίδραση. Αυτός, πάγωσε στην αρχή όταν είδε ότι εγώ αντιστεκόμουνα. Ίσως να φοβήθηκε και την αντίδραση του συνεργού του που κρατούσε περίστροφο.

Αντί να μαζέψει τα κοσμήματα, πήγε κοντά του και με τον τρόπο του τον επηρέασε για να φύγουν.
Την ώρα που εγώ ήμουν στα πάτωμα και με χτυπούσε, είδα τον συνεργό με την σακούλα να τρέμει. Αυτός φοβόταν το ίδιο με μένα και είπε στον άλλον «πάμε να φύγουμε» – είπε στη «Ροδιακή» η ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Α
Νομίζω ότι με την βοήθεια του Θεού, όλα εξελίχθηκαν ομαλά για μένα και το παιδί μου και τους γονείς μου που ήταν κοντά στο σημείο, έβλεπαν τι γινότανε και έφτασαν εκεί σε ελάχιστα λεπτά από την στιγμή που έγινε το περιστατικό.

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας
Παρά την μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Οι έρευνες πάντως βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ρόδου που χειρίζονται την υπόθεση, αξιοποιούν κάθε πληροφορία και στοιχείο που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.



Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου