Διαμαρτύρονται για την έλλειψη νερού στον Αίθωνα

Νέα διαμαρτυρία για την έλλειψη νερού στην περιοχή του Αίθωνα στον Αρχάγγελο διατύπωσε  χθες κάτοικος της περιοχής σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν γρήγορες ενέργειες και παρεμβάσεις 

Όπως σημείωσε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο κάτοικος της περιοχής κος Αντώνης Οίκουτας, αντίστοιχη διαμαρτυρία έγινε και πριν από δύο περίπου μήνες, αλλά μέχρι σήμερα δεν άλλαξε το παραμικρό.

Στην διαμαρτυρία τονίζονταν ότι «ο Αίθωνας , μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους, κινδυνεύει με απόλυτη καταστροφή εξαιτίας του ότι  η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού υδρονομέων.

Επί τρία χρόνια ο μοναδικός πορτοκαλεώνας του Αίθωνα μαραζώνει και ξεραίνεται από την ανομβρία αυτής της περιόδου και από τη δική σας αδιαφορία.

Τα δέντρα ποτίζονται από τα μέσα Ιουλίου και με το «σταγονόμετρο», με αποτέλεσμα οι Αρχαγγελίτες, χρόνο με το χρόνο, να βλέπουν τα κτήματά τους να μην έχουν πια καμιά αξία. Να σας θυμίσουμε, προφανώς επειδή είστε ανιστόρητος, ότι ο Αίθωνας ήταν και παραμένει η καρδιά του Αρχαγγέλου.

Επί Τουρκοκρατίας και Ιταλοκρατίας, στα μαύρα χρόνια της Κατοχής, ο Αίθωνας ήταν αυτός που εξασφάλιζε το ψωμί των κατοίκων του. Και στα δύσκολα χρόνια της μεταπολεμικής περιόδου και της Ενσωμάτωσης, ο Αίθωνας ήταν πάλι η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή για το εισόδημα, την επιβίωση των Αρχαγγελιτών, πριν και μετά τη μεγάλη μεταναστευτική φυγή τους στις φάμπρικες της Γερμανίας και αλλού.

Εκατοντάδες παιδιά του Αρχαγγέλου σπούδασαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το εισόδημα του Αίθωνα, για να διαπρέψουν στη συνέχεια και να συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στο οικονομικό θαύμα του νησιού μας.»

Οι κάτοικοι ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα  και καλούν­ τους αρμόδιους να μην επιτρέψουν να συντελεστεί τέτοια καταστροφή.