Μιρέλα Πάχου: Είχα πραγματικά την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με σπουδαίους καλλιτέχνες

Μιρέλα Πάχου: Είχα πραγματικά την  τύχη και την τιμή να  συνεργαστώ με  σπουδαίους καλλιτέχνες

Μιρέλα Πάχου: Είχα πραγματικά την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με σπουδαίους καλλιτέχνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1119 ΦΟΡΕΣ

Συνέντευξη της Μιρέλας Πάχου στο zougla.gr

Η Μιρέλα Πάχου είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις φρέσκιες και ταλαντούχες παρουσίες των τελευταίων ετών στο μουσικό ελληνικό στερέωμα.

Τα τραγούδια της γίνονται ολοένα και πιο αγαπητά στον κόσμο με την ίδια να αποδεικνύεται άλλο ένα αληθινό ταλέντο της ελληνικής μουσικής.

Ένα χαμόγελο, ένα ακορντεόν και πολύ διάθεση για χορό και τραγούδι είναι τα συστατικά της επιτυχίας της Μιρέλας Πάχου.

Η ίδια μίλησε αποκλειστικά στην Αναΐς Θεριανή Βάθη και το zougla.gr.

Σε ποια ηλικία ανακάλυψες ότι αυτό που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου είναι η μουσική;
Ειλικρινά δεν ξέρω! Σίγουρα δεν υπήρξε ένα σημείο καμπής όπου αποφάσισα ότι αυτό που θέλω να κάνω είναι η μουσική και τίποτα άλλο. Υπήρχαν βέβαια ανέκαθεν οι μουσικές επιρροές από το περιβάλλον μου, υπήρχε -και υπάρχει πάντα - η χαρά του να παίζω και να δημιουργώ μουσική και βέβαια, τώρα πια υπάρχουν επιπλέον και όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το αντικείμενο.
Ωστόσο, την επαγγελματική μου ενασχόληση με τη μουσική ποτέ δεν την επέλεξα συνειδητά, μάλλον προέκυψε τυχαία και φάνηκε να έχει διάρκεια.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Μίλτο Πασχαλίδη;
Ήταν Ιούλιος, βρισκόμουν στη Σύμη για διακοπές όταν με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του Μίλτου και μου ζήτησαν να συμμετάσχω στην καλοκαιρινή του περιοδεία.
Ένιωσα τόσο μεγάλη χαρά και τιμή, που δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθώ! Την επόμενη μέρα μπήκα διαδοχικά στο καράβι για τη Ρόδο, στο αεροπλάνο για την Αθήνα και στο αυτοκίνητο για το Ξουρίχτι Πηλίου, όπου γνώρισα τον Μίλτο και έπαιξα στη συναυλία!

Πώς αισθάνθηκες όταν άκουσες για πρώτη φορά το τραγούδι σου «Μιρέλα» στα Ραδιόφωνα;
Θυμάμαι πολύ έντονα τη στιγμή: ήταν η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση του τραγουδιού «Μιρέλα» στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη στο NovaΣΠΟΡ Fm. Αυτό που βίωσα ήταν μαγικό, ένα μίγμα από συναισθήματα που δεν μπορώ εύκολα να απομονώσω. Για μερικά δευτερόλεπτα ένιωσα τον χρόνο να σταματά, αισθάνθηκα οπωσδήποτε χαρά και μεγάλη ικανοποίηση, αλλά ταυτόχρονα άγχος και αγωνία για το πώς ακούστηκε και αν άρεσε!

Έχει τύχει να ερωτευτείς ποτέ μουσικό όπως περιγράφεις στο τραγούδι; Και αν ναι ήταν εύκολο να συνυπάρξουν δύο καλλιτεχνικές φύσεις;
Στη Μιρέλα του Σπύρου Γραμμένου, τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Τώρα για την καλλιτεχνική συνύπαρξη, τι να πω; Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι τόσο πολύπλοκες, είτε πρόκειται για φιλίες, είτε για έρωτες, είτε για επαγγελματικές συνεργασίες... Εδώ καλά-καλά με τον εαυτό μας δυσκολευόμαστε να τα βρούμε (γέλια).

Αν έπρεπε να περιγράψεις τον εαυτό σου μέσα από ένα τραγούδι ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;
Δεν είναι πάντα το ίδιο. Να, για παράδειγμα στη συγκεκριμένη φάση, όπου όλα αλλάζουν - ο καιρός, η εποχή, οι αναζητήσεις, οι ορίζοντες-, ακούω και ξανακούω το τραγούδι «Η πιο όμορφη θάλασσα» (Ναζίμ Χικμέτ-Θάνος Μικρούτσικος). Ακριβώς επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα!

Στην τελευταία σου δουλειά είδαμε ένα τραγούδι έκπληξη με τον πατέρα σου, μίλησε μας για αυτό.
Τα «Γράμματα» σε στίχους και μουσική του Βασίλη Καζούλη είναι κατά τη γνώμη μου το πιο συγκινητικό κομμάτι του δίσκου μου! Το τραγουδάω παρέα με τον πατέρα μου, που είναι ένας σπουδαίος τραγουδιστής και το λέω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ.
Πάντα συγκινούμαστε πολύ και δυο όποτε το τραγουδάμε, από την ημέρα της ηχογράφησης στο στούντιο μέχρι πριν δύο εβδομάδες, στο φεστιβάλ Σύμης!

Ήταν δύσκολο να φτάσεις στο σημείο να σε εμπιστεύονται τόσο γνωστά ονόματα; Πώς θα χαρακτήριζες την ελληνική μουσική βιομηχανία σαν μία νέα, ταλαντούχα και ανερχόμενη καλλιτέχνιδα;
Είχα πραγματικά την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με σπουδαίους καλλιτέχνες: Καζούλης, Μαχαιρίτσας, Μικρούτσικος, Πασχαλίδης, Σαββόπουλος, Ζουγανέλης, Μπουλάς, Κίτρινα Ποδήλατα, Θηβαίος, Παπίου, Κούτρας, Παπακωνσταντίνου, Νταλάρας, Μαυρουδής και πρόσφατα Κότσιρας.
Όλες οι συνεργασίες ήταν σημαντικοί σταθμοί στη ζωή μου και από όλες αποκόμισα πάρα πολλά, τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο!
Η ελληνική μουσική βιομηχανία βρίσκεται σ’ ένα μεταβατικό στάδιο και θεωρώ πως νομοτελειακά κάποια στιγμή θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Ελπίζω αυτό να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναφορικά με τα δικαιώματα των δημιουργών, των εταιρειών και των καταναλωτών. Μέχρι να επέλθει αυτή η ισορροπία, προϊόν προς πώληση δεν υπάρχει, οι δισκογραφικές εταιρείες παρέχουν ουσιαστικά μόνο υπηρεσίες.
Από την άλλη μεριά όμως δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ρόλος του διαδικτύου, που ως δημόσια σφαίρα και κανάλι διανομής παρέχει πάρα πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες τόσο στους νέους καλλιτέχνες όσο και στους χρήστες.

Πρόσφατα σε είδαμε στο πλευρό του Γιάννη Κότσιρα, πως ήταν αυτό το μουσικό πάντρεμα και τι έχεις αποκομίσει από αυτό;
Ήταν ένα υπέροχο συναυλιακό καλοκαίρι! Ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος, και από τη συνεργασία μας αποκόμισα πάρα πολλά. Τον τιμώ και τον ευχαριστώ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του.
Στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών συναυλιών παρουσιάσαμε αγαπημένα τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο αλλά και από τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές του Γιάννη, καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια, νέα και παλαιότερα, παιγμένα από εξαιρετικούς μουσικούς.
Παρουσιάσαμε επίσης και τους «Νομάδες» μου, ένα τραγούδι με θέμα τις καλοκαιρινές περιοδείες των καλλιτεχνών. Στο σινγκλ που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο συμμετέχουν ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Θα δούμε κάτι καινούριο δισκογραφικά στο άμεσο μέλλον;
Ένα νέο σινγκλ θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και ένας νέος δίσκος μέσα στο 2017.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος