Ευχάριστα ακούσματα από γλυκόλαλες παιδικές φωνές

Ευχάριστα ακούσματα από  γλυκόλαλες παιδικές φωνές

Ευχάριστα ακούσματα από γλυκόλαλες παιδικές φωνές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

Η μουσική παρουσίαση του ωδείου Κορέλλι που έγινε στο “Θάρρι” με την καθοδήγηση της εξαιρετικής καθηγήτριας μουσικής κ. Σμάρω Ντουμάνη έγινε η αφορμή να εκφράσω γραπτώς ένα “ευχαριστώ” βγαλμένο από τα κατάβαθα της ψυχής μου, σ’ αυτά τα μικρά νέα παιδιά που κατόρθωσαν να μας συγκινήσουν και να δροσίσουν την ψυχή μας.

Θερμά συγχαρητήρια και στους άξιους γονείς τους που είναι δίπλα τους και με κάθε τρόπο τα συμπαραστέκονται. Καμαρώσαμε τα γελαστά παιδιά τόσο για το άριστο παίξιμο των παραδοσιακών οργάνων όσο και για τις σωστές μελωδικές φωνές, με τις οποίες απέδωσαν τέλεια τα παραδοσιακά τραγούδια. Τα τραγούδια αυτά διαθέτουν δύναμη.

Αντέχουν στο χρόνο και αγγίζουν κάθε ανθρώπινη ψυχή. Η ωραία αυτή παρουσίαση είναι ένα προζύμι φτιαγμένο με τ’ αγνά υλικά της ελληνορθόδοξης πίστης που σίγουρα θα ετοιμάσει το φρεσκοξεφουρνισμένο αγνό ψωμί, τα νιάτα της Πατρίδας μας.

Πάντα θα ζούμε μ’ αυτή την Ελπίδα γιατί όπως έλεγε και ένας δικός μας ποιητής, Γ. Δροσίνης.
“Μη φοβηθείς αυτόν που στήριξε στην πίστη επάνω την Ελπίδα. Το είδα στη ζωή να μάχεται, μα πάντα ανίκητο του είδα”

Η Ελλάδα μας ήταν, είναι και θα είναι το λίκνο του πολιτισμού και της παράδοσης.
“Η παράδοση είναι η μαγική ουσία που έχει μέσα της η Ελλάδα και κάνει τον κόσμο να νιώθει σαν δική του την ιστορία της. Είναι ο πολιτικός της αστέρας όπως έλεγε ο Μεγάλος Φώτης Κόντογλου.

Τόσο αυτή η εκδήλωση όσο και οι άλλες παρουσιάσεις από την τηλεόραση “Θάρρι”, όπως της εξαιρετικής οικογένειας του Παπα-Μιχάλη από την Κάλυμνο και η θαυμάσια εκπομπή με τον κ. Καμπουράκη τον δύτη, επίσης από την Κάλυμνο σχετικές με την παράδοση αποτελούν ένα σπουδαίο αντίδοτο στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις και παρουσιάσεις αφήνουν κέρδος, ειδικά στα νέα παιδιά που σήμερα βομβαρδίζουν και με τόσες ανούσιες ιδέες.

Εύχομαι στα παιδιά ν’ αξιωθούν με τη βοήθεια του Θεού, να διατηρήσουν με τον ίδιο ζήλο την αγάπη τους για τα παραδοσιακά τραγούδια και όργανα και να χαρίζουν τη δροσιά και την αισιοδοξία σε κάθε ανθρώπινη ψυχή. Ένα ευχαριστώ σ’ όλους τους συλλόγους, μουσικούς και παιδιά που διατηρούν τη φλόγα της παράδοσης στην ψυχή του.

Σε σας πάτερ Νεκτάριε
Εύχομαι ολόψυχα, όπως ο Πανάγαθος Μεγαλοδύναμος Θεός και η Παναγία μας να ευλογούν το θεάρεστο έργο σας και πάντα να μας προσφέρετε καλές, ωφέλιμες και τόσο μορφωτικού περιεχομένου εκπομπές προς το καλό κάθε ψυχής.

Σας ευχαριστώ
Ελευθερία Μουρσελλά - Δράκου

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"