Βασίλης Ψυλλάκης: Οι εποχές που ζούμε δεν είναι για φιέστες

«Βολές» σε πολλούς αποδέκτες, εξαπολύει με επιστολή που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, ο δημοτικός σύμβουλος κος Βασίλης Ψυλλάκης, με αφορμή σχετική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τα 10 χρόνια λειτουργίας του ιστορικού μνημείου στην Καλλιθέα.

Στην επιστολή επισημαίνεται συγκεκριμένα:
«Με αφορμή την πραγματοποίηση την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19.30 της εκδήλωσης με τίτλο «10 χρόνια σύγχρονη Καλλιθέα» και την απόφαση του Δήμου Ρόδου και της ΔΕΡΜΑΕ, να προχωρήσει σε μία σειρά από τιμητικές διακρίσεις, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα παραλιών και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Ψυλλάκης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Σε μία εποχή που οι πολίτες βιώνουν μία δυσχερή πραγματικότητα, φιέστες όπως αυτή που προγραμματίζεται για την Κυριακή στις Πηγές Καλλιθέας, προκαλούν την κοινωνία. Ο κόσμος, αντιμετωπίζει σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα και εμείς αποφασίσαμε να αυτοτιμηθούμε…

Προσωπικά αρνούμαι να παραλάβω την τιμητική διάκριση του Δήμου Ρόδου και της ΔΕΡΜΑΕ, διότι εκτιμώ πώς να ενεργούμε υπέρ του τόπου μας και να πράττουμε το καλύτερο δυνατό, είναι υποχρέωσή μας, γι’ αυτό μας τίμησε ο κόσμος.

Δεν είναι δυνατόν, να τιμούμε τους εαυτούς μας, επειδή κάνουμε αυτό που έπρεπε. Η προσφορά μας στον τόπο, οφείλει και πρέπει να είναι αυτονόητη. Όταν δηλαδή, έφτιαξα τις ράμπες για τα ΑμεΑ σε παραλίες της Ρόδου, έπρεπε να με τιμήσω; Όταν καθάριζα τις αλάνες, έπρεπε πάλι να λάβω διάκριση;  

Μέχρι σήμερα έχω πορευτεί αθόρυβα και έτσι θα συνεχίσω. Για τα αυτονόητα δεν μπορώ να βραβεύομαι. Δεν υπηρέτησα ποτέ το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», δεν θα το πράξω σήμερα.

Σε ότι αφορά στο προγραμματισμό, αλλά και το παρασκήνιο αυτή της εκδήλωσης, οφείλω να ομολογήσω, πως στο πρόγραμμα των διακρίσεων δεν περιλαμβάνονται άνθρωποι οι οποίοι προσέφεραν στην αποκατάσταση, αλλά και παραχώρηση του μνημείου, ενώ περιλαμβάνονται άλλοι, οι οποίοι οδήγησαν στην καταστροφή πόστα τα οποία κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Ένας απ’ αυτούς που δεν περιλήφθηκαν στην πρόσκληση, ήμουν και εγώ, ο οποίος με μεγάλη απορία τους ρώτησα εάν αναγνωρίζουν την προσφορά μου, αφού συνέβη αυτό, θυμήθηκαν να με συμπεριλάβουν.

Απώλεσαν δηλαδή, πως με δικές μου ενέργειες προχώρησε η διαδικασία αναγνώρισης και πιστοποίησης του νερού των Πηγών Καλλιθέας. Λυπάμαι αλλά δεν θα συμμετάσχω σε φιέστες που μόνο σκοπό έχουν την αυτοπροβολή και δεν δέχομαι να παραλάβω διακρίσεις μαζί με ανθρώπους που οδήγησαν στην πτώση και όχι στην ανύψωση.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Ψυλλάκης
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
Παραλιών
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου”