Τιμήθηκαν οι πρωτεύσαντες μαθητές των Λυκείων της Ρόδου

Τιμητική εκδήλωση για τους πρωτεύσαντες μαθητές των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων των Λυκείων της Ρόδου πραγματοποίησε ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου σε πανηγυρική συνεστίασή του, στο ξενοδοχείο Amathus την Πέμπτη  14/9/2017.

Ο όμιλός μας  βράβευσε τους μαθητές όπως παραδοσιακά κάνει κάθε χρόνο γιορτάζοντας τον μήνα που είναι αφιερωμένος στη νεολαία, σύμφωνα με το διεθνές  Ρόταρυ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν:
Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας Πάτερ Αντώνιος Πατρός.
Ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εντεταλμένος περιφεριακός σύμβουλος  Χρήστος Μπάρδος,

Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ρόδου πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,  Ευάγγελος Μανδρακός,
η κα Ελπίδα Ατσίδη Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου.

Ομιλητής της βραδιάς  ήταν ο κ Γεώργος Παπαδομαρκάκης   διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Δωδεκανήσου. Στην ομιλία του , εξήρε την προσπάθεια των μαθητών και τόνισε την αξία της αριστείας ως κίνητρο . Στην συνέχεια O Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου Σωτήρης Μανδρακός στην ομιλία του είπε τα εξής:
«Ως Ροταριανοί υποστηρίζουμε την επιβράβευση της αριστείας και της πρωτιάς.

Η αριστεία , που τελευταία αμφισβητείται ως επίτευγμα, δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης, μακρόχρονης   και συστηματικής προσπάθειας εκ μέρους των μαθητών, αυτών των μαχητών της γνώσης και της μάθησης.  Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας πρέπει  να επιβραβεύεται.  Η κοινωνία μας  χρειάζεται τους Άριστους.  Η επιβράβευση αυτή είναι η ανταμοιβή των κόπων σας και των θυσιών των οικογενειών σας.

Είναι ένα μικρό κίνητρο μια ενθάρρυνση, ένα μήνυμα αισιοδοξίας για χιλιάδες νέα παιδιά, που μοχθούν καθημερινά για διάκριση και επιτυχία. Η σημερινή σας βράβευση να μην αποτελέσει στοιχείο εφησυχασμού, αλλά εφαλτήριο έντασης των προσπαθειών σας. Να κινήστε με αυτογνωσία, τόλμη και αυτοπεποίθηση, στηριζόμενοι σε ηθικές αρχές και αξίες»,
Αμέσως μετά, ακoλούθησε η βράβευση των μαθητών που ήρθαν πρώτοι ανά πεδίο, ξεκινώντας από το πρώτο.

Ιωάννης Οθείτης του Ηλία και της Ελένης απόφοιτος του Ροδίων Παιδεία, ο οποίος  εισάγεται με σειρά επιτυχίας 14ος στην Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναστασία Φουτούλη του Εμμανουήλ και της Μεταξίας απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, η οποία  εισάγεται 2η στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

Αικατερίνη Κατσιδώνη του Ευστάθιου και της Άννας, απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Αφάντου, η οποία  εισάγεται με σειρά επιτυχίας 1η  στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου .

Γεώργιος Μπακάλης του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης, απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Κρεμαστής, που εισάγεται 10ος στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε κάθε μαθητή δόθηκε τιμητική πλακέτα συνοδευόμενη από το συμβολικό ποσό των 300,00€
Ακολούθως, σε συγκινησιακό κλίμα βραβεύθηκαν τα παιδιά των Ροταριανών:
Βασίλειος Κουρούνας, του Γεωργίου και της Φαίδρας, απόφοιτος του Ροδίων Παιδεία,ο οποίος εισάγεται στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ιωάννα Μανδρακού του Σωτήρη και της Ειρήνης, απόφοιτη  του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, η οποία εισάγεται στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
Φωτεινή–Μαρία Μανδρακού του Βαγγέλη και της Εύης, απόφοιτη  του Ροδίων Παιδεία, η οποία εισάγεται στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.