Επικίνδυνος ο αγωνιστικός χώρος στ' Αφάντου

Επιστολή ιδιαίτερα αιχμηρή αλλά που λέει όλη την αλήθεια για την υπάρχουσα κατάσταση στα Αφάντου απέστειλε στα ΜΜΕ ο επίτιμος πρόεδρος της ΑΕΡΑ και τέως μέλος της ΔΕΑΒ Σάββας Παυλούς στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων και την απαράδεκτη κατάσταση στο γήπεδο Αφάντου.

Στην ανακοίνωση ο κ. Παυλούς επισημαίνει τα εξής:

«Θα ήθελα να εκφράσω την οργή και την αγανάκτηση μου κατά παντός υπευθύνου και κυρίως προς την Νομαρχιακή αρχή για την κατάσταση που επικρατεί στ'Αφάντου, τόσο με το έργο της γέφυρας όσο κυρίως για την τραγικότητα του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο Αφάντου, όπου αθλούνται περί τα 150 παιδιά καθημερινώς.

Κύριοι της Νομαρχίας και λοιποί υπεύθυνοι, αρχικά μας αφαιρέσατε το δικαίωμα να μεταβαίνουμε στην πιο όμορφη παραλία του νησιού με την κάκιστη απόφαση της αντικατάστασης της γέφυρας με νέα εν μέσω τουριστικής περιόδου, κάτι το οποίο είναι άκρως απαράδεκτο.

Τι δικαιολογία θα βρούμε να πούμε στους τουρίστες της περιοχής οι οποίοι θέλουν να πάνε στην θάλασσα και αναζητούν συνεχώς τρόπο προκειμένου να το καταφέρουν; Δεν λογοδοτήσατε σε κανέναν και ούτε περιμένουμε να το πράξετε απλά εκφράζω αυτή την ερώτηση μήπως και κάποιος φιλοτιμηθεί να μου απαντήσει.

Μετέπειτα, ζήσαμε και ζούμε εδώ και δύο χρόνια το "δράμα" του γηπέδου Αφάντου. Ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι απλά ακατάλληλος, με τρύπες και διάφορες παγίδες, αλλά είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για τα 150 περίπου παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο καθημερινώς στις ακαδημίες των ομάδων του χωριού και σας διαβεβαιώ ότι οι γονείς εμφανίζονται εξοργισμένοι.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, ζούμε μια κωμωδία δίχως τέλος. "Τελειώνει το γήπεδο της Καρπάθου και μπαίνουν τα μηχανήματα για να ξεκινήσουν, τελειώνει το γήπεδο του Θεολόγου και ξεκινάνε οι εργασίες, τελειώνει η κατασκευή του νέου ενωσιακού και έρχεται η σειρά σας, πρώτα πρέπει να ανακαινιστεί το Ε.Α.Κ. ,  σε μια εβδομάδα, σε ένα μήνα, σε δύο μήνες, κάντε λίγη υπομονή, ψηφίστηκε, βγαίνει σε διαγωνισμό για να το πάρει εργολάβος. Όλα αυτά τα λόγια, ανήκουν σε εσάς.

Τις εν λόγω υποσχέσεις εσείς τις δώσατε, με την τελευταία να αναφέρει ότι οι εργασίες θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει στο τέλος Αυγούστου. Όπως αναμενόταν, το τέλος Αυγούστου πέρασε και αναρωτιέμαι πόσοι Αύγουστοι πρέπει να περάσουν για να τηρήσετε το απολύτως φυσιολογικό. Μέσα σε όλα αυτά, "θολώσατε" τα νερά με "μπαλώματα", αντικαθιστώντας μέρος του αγωνιστικού χώρου με.. τάπητα που περίσσεψε από την κατασκευή του νέου ενωσιακού. Η απόλυτη κοροϊδία.

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, "όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει". Λυπάμαι πολύ για την όλη κατάσταση και εύχομαι όταν θα έρθει η περίοδος των εκλογών να μην κάνετε τις γνωστές σας "βόλτες" στ'Αφάντου γιατί οι αντιδράσεις που θα εισπράξετε, δεν θα σας κολακέψουν καθόλου.

Με εκτίμηση,
Σάββας Παυλούς
Επίτιμος Πρόεδρος Α.Ε.Ρ.Α., τέως παρατηρητής Δ.Ε.Α.Β.