Το all inclusive αποτελεί σοβαρό πρόβλημα της τοπικής αγοράς της Ρόδου

Το all inclusive  αποτελεί σοβαρό  πρόβλημα της τοπικής αγοράς της Ρόδου

Το all inclusive αποτελεί σοβαρό πρόβλημα της τοπικής αγοράς της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1246 ΦΟΡΕΣ

Ως το μεγαλύτερο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μας αγορά είναι το σύστημα All inclusive που εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό από τουριστικές μονάδες στη Ρόδο, σύμφωνα με την εκτίμηση των αναγνωστών που πήραν μέρος στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της ΡΟΔΙΑΚΗΣ που διήρκεσε συνολικά δύο εβδομάδες.

Στην δημοσκόπηση πήραν μέρος συνολικά 1300 διαδικτυακοί αναγνώστες οι οποίοι ψήφισαν μία και μοναδική φορά (βάσει της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης ip address) καθιστώντας έτσι την ψηφοφορία όσο το δυνατόν αδιάβλητη.

Τα ερωτήματα και το ποσοστό που αντίστοιχα συγκέντρωσαν έχουν ως εξής:

Ποιο πιστεύεται ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον τουρισμό της Ρόδου;

→ 47% απάντησε την λειτουργία των ξενοδοχείων με το σύστημα all inclusive που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υπόλοιπη αγορά

→ 32% απάντησε ότι οφείλεται στους «κακούς» επαγγελματίες που υποβαθμίζουν την ποιότητα των επιχειρήσεων.

→ Το 15% στην αυξημένη φορολογία που συρρικνώνει σταδιακά τις επιχειρήσεις… και

→ Το υπόλοιπο 7% στις χαμηλές τιμές των τουριστικών πακέτων που έχει ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων
Αναφερόμενος στο αποτέλσμα της δημοσκόπησης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων κος Νικόλαος Τσούλος, επισήμανε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ:

«Με αφορμή την ηλεκτρονική δημοσκόπηση της Ροδιακής,

Είναι ευρέως γνωστό στην τοπική κοινωνία ότι ο μαζικός τουρισμός με την μορφή που προωθείται (βραχιολάκι) από αεροδρόμιο ξενοδοχείο και ξενοδοχείο αεροδρόμιο, εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα μεγάλων εταιρειών.

Επίσης υποστηρίζεται και από κυβερνητικούς αριθμολάγνους με σκοπό το πολιτικό όφελος.

Η μεγάλη ανησυχία και η δυσαρέσκεια των πολιτών της Ρόδου και των επιχειρήσεων, με πείρα πολλών δεκαετιών στον ποιοτικό τουρισμό, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο ΓΚΑΛΟΠ που διεξάγει η Ροδιακή με αδιάβλητη διαδικασία στην ηλεκτρονική μορφή της.

Είναι πασιφανές ότι ο τουρισμός χάνει τον βασικό του ορισμό και ρόλο (βλ. Ο.Η.Ε.) που δεν είναι άλλος, από την ανταλλαγή πολιτισμικών πληροφοριών με ταυτόχρονη ανάπτυξη δομών και οικονομική ευημερία του συνόλου των κατοίκων, τουριστικών περιοχών.

Αυτό το επιβεβαιώνει το αρμόδιο συμβούλιο τουρισμού με έδρα το Λονδίνο και αποδεικνύει ότι όπου εφαρμόστηκε το σύστημα ALL INCLUSIVE, προκλήθηκαν απίστευτα προβλήματα, αμέτρητες επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε λουκέτο και ολόκληρες περιοχές γνώρισαν ανεργία και οικονομικό μαρασμό.

Παραδείγματα σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν εκατοντάδες, καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν ή αλλάζουν χέρια, λόγω χρεών ή μηδενικού τζίρου και μάλιστα σε περιοχές με 100% πληρότητα.
Τα έσοδα δεν είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των επισκεπτών ώστε να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις.

Επιβάλλεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο ώστε να περιοριστεί το ALL INCLUSIVE με ποσόστωση, αρχικά σε οργανωμένους αστικούς ιστούς, να γίνουν προσπάθειες προσέλκυσης άλλου ενδιαφέροντος επισκεπτών και επιμήκυνση τουριστικής περιόδου έτσι ώστε πέρα των πολυτελών ξενοδοχείων να απολαύσουν τις μοναδικές γεύσεις, την διασκέδαση, τις ομορφιές, τις αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες αλλά πάνω από όλα τις πολιτισμικές και ιστορικές πληροφορίες του νησιού μας.

Ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων  Δωδεκανήσου Νικόλαος Τσούλος
Ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου Νικόλαος Τσούλος

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009