Καταδικάστηκε 31χρονος για επίθεση σε αστυνομικό

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 36χρονο Ροδίτη που κατηγορούνταν μαζί με άλλα δύο άτομα για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης σε βάρος 27χρονου αστυνομικού πριν από πέντε χρόνια στο Φαληράκι.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που κατέθεσε ο 36χρονος κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία τον  Μάρτιο του 2015 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή. Για την ίδια υπόθεση το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή σε 42χρονο ενώ αθώωσε έναν 32χρονο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες εργάζονταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Φαληράκι στην υποδοχή. Το επεισόδιο μεταξύ αυτών και του αστυνομικού σημειώθηκε το βράδυ της 27ης Αυγούστου 2012 όταν ο τελευταίος πήγε στο κατάστημα μαζί με την παρέα του για να διασκεδάσει. Εκεί καθώς τα άτομα που προπορεύονταν από τον αστυνομικό και την παρέα του καθυστερούσαν να εισέλθουν στο κατάστημα, ζήτησε να προπορευθούν εκείνοι και τότε δέχτηκε την επίθεση αρχικά του ενός και στη συνέχεια του άλλου κατηγορούμενου.

Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου και πολιτικής αγωγής ο κ. Άκης Δημητριάδης.