Βελτιώθηκε η κατάσταση στα κρατητήρια της Ρόδου

Βελτίωση παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στα κρατητήρια της Ρόδου, η οποία είχε οδηγήσει την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Α’ Δωδεκανήσου να προβεί σε καταγγελίες αρμοδίως, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.

Συγκεκριμένα, η προσωρινή φιλοξενία για…αρκετές ημέρες όμως, παράτυπων μεταναστών, σε αρκετές περιπτώσεις και γυναικόπαιδα, μαζί με ποινικούς και η ελάχιστη αστυνομική δύναμη που διατίθεντο για τη φύλαξή τους, δημιουργούσαν μία επισφαλή κατάσταση για όλους. Μάλιστα, ακόμα και οι συνθήκες υγιεινής ενείχαν κινδύνους. Μετά την ανάδειξη του θέματος από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας τοπικά, τις τελευταίες ημέρες επήλθε μία βελτίωση αφού υπήρξε αποσυμφόρηση στα κρατητήρια.

Μάλιστα, χθες, έπειτα από πρόσκληση της Ένωσης, βρέθηκε στη Ρόδο και απέκτησε ίδια άποψη και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο των Αστυνομικών υπαλλήλων της Α’ Δωδεκανήσου κ. Μανόλη Ανδρουλάκη, είδε την κατάσταση στα κρατητήρια, είχε συνάντηση και με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Γεωργακάκο και βέβαια με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος, μάλιστα, χθες το βράδυ είχε προγραμματίσει συνάντηση για το θέμα αυτό στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Σημασία έχει, πάντως, ότι τις τελευταίες ημέρες, διπλασιάστηκε η φύλαξη στα κρατητήρια της Ρόδου, συνολικά έχουν προγραμματιστεί τέσσερις μεταγωγές ενώ χθες τοποθετήθηκαν και χημικές τουαλέτες, κάτι που συνέβαλε στην αποσυμφόρησή τους.


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗ
Ο π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις δημοσιεύσεις για την κατάσταση στα κρατητήρια της Ρόδου:

"Η κατάσταση στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου αποτελεί όνειδος και προσβάλει θεμελιώδη και προστατευτέα δικαιώματα κρατουμένων. Η μετατροπή τους σε ένα άθλιο άτυπο hot spot βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ και αποκαλύπτει την ανικανότητά τους στην επίλυση και των προβλημάτων αυτών. Η τουριστική Ρόδος τέλος επιβαρύνεται με μια απαράδεκτη δομή που αμαυρώνει την εικόνα της. "