Διακοπή εργασιών στον υποσταθμό του Αγίου Νικολάου

Διακοπή εργασιών στον υποσταθμό του Αγίου Νικολάου

Διακοπή εργασιών στον υποσταθμό του Αγίου Νικολάου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 858 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από κινητοποίηση του ΑΠΟΠΕΣ και των παρατάξεων της μειοψηφίας

Την προκλητική συμπεριφορά της Πολεοδομίας του Δήμου Ροδίων και όχι μόνο , για το θέμα υπερυψηλής τάσης του υποσταθμού της ΔΕΗ Α.Ε. στον Άγιο Νικόλαο κατήγγειλε χθες η Διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Ρόδου κατά την επίσκεψή τους στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και στον Εισαγγελέα Ρόδου, ενώ ζήτησε να τηρηθούν τα νόμιμα και να γίνει άμεση διακοπή εργασιών.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό και χθες το μεσημέρι κοινοποιήθηκε έγγραφο από το Δήμο Ρόδου και την Υπηρεσία Δόμησης με θέμα τη «διακοπή των εργασιών στο Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ στη περιοχή του Αγίου Νικολάου»!

Πιο συγκεκριμένα, η Διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Ροδίων εκπροσωπούμενη από κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, κ. Υψηλάντη Γεώργιο, και κ. Καρίκη Ευστράτιο, με τον Γραμματέα του ΔΣΡ και Αντιπρόεδρο του ΤΕΕ Δωδ/νησου κ. Γιαννικουρή Αντώνη και τον σύμβουλο επίσης Τοπικής Κοινότητας Ρόδου κ. Σπυρόπουλο Σπύρο, έκαναν χθες παράσταση στην Αστυνομική Διεύθυνση και στον Εισαγγελέα Ρόδου.

Μετά την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ, η οποία ακυρώνει την οικοδομική άδεια αλλά και την αναθεώρηση της αδείας, θα πρέπει συνεπώς να είχαν ήδη σταματήσει οι εργασίες πολύ πιο πριν, καθώς η σχετική απόφαση έχει κοινοποιηθεί και στην Πολεοδομία.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Στράτος Καρίκης «ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής επιφυλάχθηκε να δει το θέμα. Εμείς καταθέσαμε το σχετικό φάκελο από τον οποίο αποδεικνύεται το σύνολο αυτών των ισχυρισμών και του ζητήσαμε άμεσα ακόμη και σήμερα να παρέμβη προκειμένου να σταματήσουν οι οικοδομικές εργασίες.

Στη συνέχεια είχαμε μία επαφή και με τον Εισαγγελέα, αναλύσαμε όλα τα δεδομένα για την υπόθεση από το 2009 που βγήκε η πρώτη οικοδομική άδεια μέχρι και σήμερα, προσκομίσαμε σε αυτόν το σχετικό φάκελο μαζί με υπόμνημά μας και ζητήσαμε εντός της ημέρας να παρέμβει προκειμένου να σταματήσουν οι περαιτέρω εργασίες.

Είμαστε σε μία φάση που πιστεύω ότι και η ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ αλλά και γενικότερα με τις διατάξεις που αφορούν τις οικοδομικές άδειες και να σταματήσει άμεσα τα έργα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αποδεικνύεται ότι μέσα από μία διαδικασία που λίγοι πίστεψαν, ουσιαστικά οι κάτοικοι και η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου δικαιώθηκαν αυτά που είχαμε πει στο δημοτικό συμβούλιο, ότι είχε πολλά προβλήματα η συγκεκριμένη άδεια και έστω και την τελευταία στιγμή η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ δίνει ένα πάτημα ώστε να επανεξεταστεί όλος ο φάκελος.

Εμείς λοιπόν θα ζητήσουμε και από τον δήμαρχο να επανεξεταστεί η όλη υπόθεση καθώς (επαναλαμβάνω και είναι η προσωπική μου θέση) ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και η άποψη των κατοίκων της περιοχής. Σημειώνεται πως σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΑΠΟΠΕΣ για το θέμα αναφέρει μεταξύ άλλων :
«Μετά την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ και αφού εκκρεμούν και προηγούμενα σήματα διακοπής εργασιών ΟΦΕΙΛΟΥΝ να διακόψουν ΑΜΕΣΑ επίσης εργασίες .

Αντί αυτού ΣΠΕΥΔΟΥΝ με ενισχυμένα συνεργεία να τελειώσουν επίσης εργασίες για να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Τόνισαν δε ότι η πολεοδομία είναι ενημερωμένη από την Δευτέρα 18-9-2017 και για…ευνόητους λόγους…κωλυσιεργεί..
Επίσης την Δευτέρα ενημερώθηκαν εγγράφως και από τον ΑΠΟΠΕΣ και το ΑΤ Ρόδου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Οι όποιοι εμπλεκόμενοι για αυτή την εξέλιξη φέρουν ΕΥΘΥΝΕΣ!»

Το έγγραφο για τη διακοπή των εργασιών
Στο μεταξύ χθες αργά το μεσημέρι από την υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου και το Τμήμα Έκδοσης Οικοδομικών αδειών στάλθηκε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, στη ΔΕΗ και στον ΑΠΟΠΕΣ με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου με το οποίο και διατάσσεται η διακοπή των εργασιών στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Ειδικότερα, στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:
«Η ΥΔΟΜ έχοντας υπόψη:
1. Την με ο.π. 5140/2017 διαβίβαση Πρακτικού της Απόφασης ΣΥΠΟΘΑ Πράξης 1ης, Συνεδρίασης 6ης της 6-9-2017.
2. Την ΑΝΑΚΛ 5/2017 Πράξη Ακύρωσης της 56/2017 Αναθεώρησης ως προς τους νέους Επιβλέποντες της 77/2009 οικοδομικής άδειας.

Διατάσσει την διακοπή των εργασιών που εκτελούνται βάσει της 77/2009 οικοδομικής αδείας για ανέγερση “Κέντρου Διανομής και Γραφείων” στο οικόπεδο της ΔΕΗ εντός του Ο.Τ. 235 στην περιοχή Αγίου Νικολάου, καθώς σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση ΣΥΠΟΘΑ ακυρώνεται η ΑΝ 56/2017 που αντικαθιστούσε τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου.
Η συνέχιση των εργασιών μπορεί να επιτραπεί έπειτα από νεώτερο έγγραφο της ΥΔΟΜ.

«Απόλυτα εκτεθειμένος είναι ο Δήμαρχος Ρόδου»
Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η δημοτική παράταξη του Δήμου Ρόδου «Λαϊκή Συσπείρωση» στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Απόλυτα εκτεθειμένος είναι ο Δήμαρχος της Ρόδου, στα χέρια του οποίου είναι από 18 Σεπτέμβρη η Απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, σχετικά με την ανάκληση της αδείας εργασιών για τον υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο και παρ’ όλα αυτά οι εργασίες εκεί συνεχίζονται εντατικά.

Η στάση γενικά των αρμόδιων φορέων και της ίδιας της Δημοτικής Αρχής, φανερώνει μέχρι σήμερα , ότι οι απαιτήσεις της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ είναι σε προτεραιότητα, μπροστά στην υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Αγίου Νικολάου.

Οι εξελίξεις όμως αυτές και ό,τι σχετίζεται με τον υποσταθμό στον Αγιο Νικόλαο, εντάσσονται στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας και της στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων που ενδιαφέρονται για κερδοφόρες επενδύσεις στο τομέα αυτό.

Κυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις είτε κόμματα , είτε παρατάξεις στο Δήμο που στηρίζουν αυτή τη πολιτική έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί στην ουσία οι πραγματικοί ένοχοι μένουν στο απυρόβλητο. Αποθρασυμένοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να επιβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια με όποιο τρόπο τους συμφέρει, αδιαφορώντας για τις επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αυτήν ακριβώς την πολιτική , που κάνει την ενέργεια εμπόρευμα στα χέρια των επενδυτών σ’ ένα ξέφρενο κυνήγι κέρδους πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο της πάλης τους οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και όλες οι λαϊκές οικογένειες στη Ρόδο, για να έχει προοπτική ο αγώνας τους».

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου