Αθωώθηκε Ρουμάνα για τις διαρρήξεις σε δύο χρυσοχοεία

Αθωώθηκε Ρουμάνα για τις  διαρρήξεις σε δύο χρυσοχοεία

Αθωώθηκε Ρουμάνα για τις διαρρήξεις σε δύο χρυσοχοεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1107 ΦΟΡΕΣ

Από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Αθώα κρίθηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 36χρονη Ρουμάνα η οποία μαζί με τον 42χρονο σύζυγό της που κατηγορούνταν για τις διαρρήξεις σε δύο χρυσοχοεία στην πόλη της Ρόδου και μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Φαληρακίου.

Οι αλλοδαποί είχαν διαπράξει τις κλοπές πριν από πέντε χρόνια και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2012 οπότε και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διαλεύκαναν την υπόθεση και συνέλαβαν την 36χρονη Ρουμάνα.

Μάλιστα η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορούσε συνολικά πέντε άτομα, αλλά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου στο εδώλιο του δικαστηρίου παραπέμφθηκαν η Ρουμάνα, ο 42χρονος σύζυγός της και μία ακόμη Ρουμάνα η οποία κατηγορείται για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος και ειδικότερα ενός δακτυλιδιού με μπλε λευκό ζιργκόν που είχε κλαπεί από χρυσοχοείο της Νέας Αγοράς.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2016 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο καταδίκασε ερήμην την 36χρονη Ρουμάνα επιβάλλοντας της συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών, στον 42χρονο σύζυγό της που επίσης δεν εμφανίστηκε στην δίκη, ποινή κάθειρξης 9 ετών με τις εφέσεις και για τους δύο να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη και τέλος στην Ρουμάνα που κατηγορείται για την αποδοχή του κλεμμένου δακτυλιδιού, ποινή φυλάκισης ενός έτους την οποία μετέτρεψε προς 10 ευρώ την ημέρα.

Καθώς όμως σε βάρος της 36χρονης εκκρεμούσε η απόφαση του δικαστηρίου εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ παράλληλα προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με στόχο να αθωωθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπως και έγινε.

Η 36χρονη Ρουμάνα είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και δηλώνει χωρισμένη εδώ και έξι χρόνια από τον 42χρονο σύζυγό της, ο οποίος επίσης κατηγορείται στην ίδια υπόθεση.

Οι διαρρήξεις, τα κοσμήματα και η σύλληψη
Η «αντίστροφη μέτρηση» για την διαλεύκανση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 29 Μαΐου 2012 όταν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που είχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στην πόλη της Ρόδου, έγιναν προσαγωγές ατόμων και κατοίκων έρευνες, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι της 36χρονης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων κοσμήματα τα οποία όπως διαπιστώθηκε προέρχονται από διάρρηξη χρυσοχοείου.

Τα κοσμήματα που βρέθηκαν αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στον δικαιούχο, ενώ η έρευνα για την ανεύρεση και των υπολοίπων κλεμμένων κοσμημάτων συνεχίστηκε.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η αστυνομία, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι τέσσερις άνδρες ήταν μέλη οργανωμένης σπείρας η οποία με συγκεκριμένο τρόπο διέπραξε δυο διαρρήξεις και μια (1) απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείων και συγκεκριμένα:

- Την 27 προς 28-02-2012 στην πόλη της Ρόδου, μέλη της σπείρας των δραστών διέρρηξαν χρυσοχοείο αφαιρώντας από τις προθήκες κοσμήματα μεγάλης αξίας. Πρόκειται για το κατάστημα του κ. Λουϊζίδη που βρίσκεται στη Νέα Αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατάστημα διαθέτει δύο εισόδους μία μπροστά από τη Νέα Αγορά και μία από το εσωτερικό της. Αυτήν επέλεξαν ο δράστης ή οι δράστες για να εισέλθουν στο κατάστημα.

Χρησιμοποιώντας λοστό ή άλλο παρόμοιο αντικείμενο έσπασαν το λουκέτο που κρατούσε το ρολό και στη συνέχεια ανασηκώνοντας το διαπίστωσαν πως η εσωτερική πόρτα ήταν ανασφάλιστη και έτσι μπήκαν μέσα. Οι δράστες από εκεί και μετά με ευκολία αφαίρεσαν χρυσούς σταυρούς, ζώδια, καδένες κ.α. χρυσά κοσμήματα που υπήρχαν στις προθήκες και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η συνολική αξία των κοσμημάτων ανέρχεται σε 150.000 ευρώ κατά δήλωση του 67χρονου ιδιοκτήτη.

- Την 28-04-2012 βράδυνες ώρες στο Φαληράκι Ρόδου, μέλη της σπείρας των δραστών αποπειράθηκαν να διαρρήξουν χρυσοχοείο αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

- Την 04-05-2012 πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, μέλη της σπείρας των δραστών διέρρηξαν χρυσοχοείο αφαιρώντας κοσμήματα μεγάλης αξίας. Πρόκειται για το κατάστημα του προέδρου του συλλόγου χρυσοχόων κ. Σάββα Πίσσα, το οποίο βρίσκεται στην οδό Κωστή Παλαμά 13 επιχείρησαν να διαρρήξουν με τη μέθοδο του ριφιφί από την πλαϊνή πλευρά, το κατάστημα ωστόσο δεν τα κατάφεραν και έτσι προτίμησαν τη … κύρια είσοδο.

Οι δράστες χρησιμοποιώντας λοστό σήκωσαν αρχικά το ρολό και εν συνεχεία τη πόρτα του καταστήματος (την έβγαλαν από τη θέση της) και μπήκαν μέσα. Εκεί αφαίρεσαν όλα τα κοσμήματα που υπήρχαν στις προθήκες, ενώ εξονυχιστικό έλεγχο έκαναν ακόμη και στα ντουλάπια του καταστήματος! Τη «δραστηριότητα» αυτή των δραστών είδε θαμώνας που βρισκόταν σε διπλανό μπαρ και αμέσως ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και η αστυνομία. Ωστόσο τη κίνηση αυτή την είδαν οι δράστες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή προς τη πλευρά της Ν. Αγοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες ήθελαν τους τρεις δράστες μαζί με άλλα δύο άτομα (σύνολο πέντε) να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει μπροστά στο Ήχος και Φως και να εξαφανίζονται. Η αξία των κοσμημάτων που αφαίρεσαν από το κατάστημα σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Πίσσα ανέρχεται στις 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η 36χρονη μαζί με τον 42χρονο σύζυγό της διέμεναν μόνιμα στη Ρόδο, ενώ σε ότι αφορά τους υπόλοιπους ήρθαν στην περιοχή μας και παρέμεινα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο και επιδόθηκαν στις διαρρήξεις. Οι δράστες φέρονται να είχαν συγκεκριμένη «μέθοδο» που χρησιμοποιούσαν, η οποία και ήταν αυτή που τελικά τους «πρόδωσε».

Σε ότι αφορά τα κοσμήματα τα οποία αφαίρεσαν, μόνο ορισμένα από αυτά βρέθηκαν στο σπίτι της 36χρονης που συνελήφθη, ενώ τα υπόλοιπα εξεταζόταν το ενδεχόμενο να τα είχαν πουλήσει είτε στην πρωτεύουσα είτε ακόμη και να τα είχαν πάρει στην πατρίδα τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος στην συνέχεια είχε παραπέμψει την υπόθεση στο κ. Ανακριτή Ρόδου που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης ενώ παράλληλα ασκήθηκαν και βαρύτατες ποινικές διώξεις για διακεκριμένες κλοπές από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν συνενωθεί για το σκοπό αυτό, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Σε ότι αφορά την 32χρονη κατηγορούνταν για απλή συνέργεια στις διακεκριμένες κλοπές και μετά την απολογία της είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών