Παιδική Χορωδία δήμου  Ρόδου. Ξεκινά το νέο τμήμα!

Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. ανακοινώνει τη λειτουργία του ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.

Το τμήμα λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 6μμ., έως τις 6.45μμ.στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται στο Μανδράκι πίσω από το Δημαρχείο.

Διδάσκει ο Γιώργος Σακελλαρίδη, διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής, διευθυντής Χορωδιών και συγγραφέας σημαντικών βιβλίων  για παιδιά, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και γενικότερα για όσους είναι κοντά στη μουσική και το παιδί, με αγάπη.

Μερικοί τίτλοι γνωστών βιβλίων του είναι:

• Ο πρίγκιπας Λεμόνης κι η όμορφη Κρεμμύδω (με θέμα την αγάπη)

• Παιδιά   ελάτε να παίξουμε με τη μουσική (για το πλησίασμα της μουσικής σαν παιχνίδι)

• Ένα τρίγωνο στη χώρα των κύκλων (για το ρατσισμό)

• Μήλα γύρω – γύρω στη μέση πορτοκάλι (για την ενδοσχολική βία)

• Η μουσική κοντά στον άνθρωπο (για μια ανθρωπιστική προσέγγιση της μουσικής)

• Τα παιδιά τραγουδούν! (Για μια βαθιά γνωριμία με το ομαδικό – παιδικό τραγούδι). 

Στην μουσική «αγκαλιά» της ΠΑΙΔΙΚΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ , οι φωνές εξασκούνται κατά την διάρκεια δημιουργικών και ευχάριστων μαθημάτων έτσι που τα παιδιά να τραγουδούν όλο και καλύτερα, αλλά και να απολαμβάνουν την ποιοτική μουσική.

Είναι σημαντικό και πρέπει να τονιστεί, πως σε Χορωδίες που λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές και τους στόχους της ανθρωπιστικής παιδείας, όπως συμβαίνει στην Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου, διαπλάθονται χαρακτήρες και μπαίνουν οι βάσεις για την μελλοντική  ψυχική και συναισθηματική ισορροπία των ατόμων.   

Συνθέσεις των  Χατζιδάκι,  Θεοδωράκη, Μότσαρτ,  Μπετόβεν, αλλά και παραδοσιακά μας τραγούδια, καθώς και παιδαγωγικά τραγούδια του Γιώργου Σακελλαρίδη  - μεταξύ άλλων προτάσεων -  περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο του ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, που είναι «ανοιχτό»  στους γονείς που επιθυμούν να παρίστανται και να παρακολουθούν τα μαθήματα- πρόβες.

Για  πληροφορίες μιλήστε με τον κ. Σακελλαρίδη, στο τηλέφωνο 697 6968055.