Για 8η συνεχή χρονιά αυστριακοί μαθητές στα Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”

Για 8η συνεχή χρονιά αυστριακοί μαθητές στα Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”

Για 8η συνεχή χρονιά αυστριακοί μαθητές στα Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν για 8η συνεχή χρονιά ομάδα από οκτώ αυστριακούς μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη χώρα τους από τον Αυστριακοελληνικό Σύνδεσμο.

Η επίσκεψη των μαθητών εντάχθηκε στο πλαίσιο επιμορφωτικής εκδρομής-επιβράβευσης που πραγματοποιούν στο νησί μας αυτές τις ημέρες με τη συνοδεία της κ. Μαρίτσας Μαντικού και τους καθηγητές τους.

Οι νεαροί αυστριακοί μαθητές προσήλθαν το πρωί στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προκειμένου να εμπλουτίσουν την εκδρομή τους με εκπαιδευτικές εμπειρίες από το σχολείο μας. Το πρόγραμμά τους άρχισε με μουσική δράση με την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Ξανθόπουλου, εκπαιδευτικού μουσικής και διαδραστικά παιχνίδια με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό θεάτρου κ. Μυρσίνη Λενούδια.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από μαθητές της Α΄και Β΄Λυκείου συμμετείχαν σε μάθημα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας του τμήματος των ανθρωπιστικών σπουδών της Β΄ Λυκείου με τον φιλόλογο κ. Μιχάλη Ρούσο. Το μάθημα είχε διαμορφωθεί με ποικίλες γλωσσικές δραστηριότητες και οι φιλοξενούμενοι μαθητές ενεπλάκησαν με ενθουσιασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους αυστριακούς συναδέλφους τους να διαβάζουν αρχαία κείμενα με ερασμιακή προφορά και να διαπιστώσουν διαφορές από τον δικό μας τρόπο ανάγνωσης.

Σε πραγματικά ευχάριστο κλίμα, στον χώρο της βιβλιοθήκης των Εκπαιδευτηρίων, οι αυστριακοί μαθητές συνάντησαν τον κ. Βλάση Τσίννα, Διευθυντή Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Οργάνωσης και Διοίκησης και δέχθηκαν αναμνηστικά δώρα του σχολείου.

Στο τέλος της ημέρας οι μαθητές αντάλλαξαν τις σκέψεις τους για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών αλλά και του τρόπου διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, εκφράζοντας τη διάθεσή τους για μελλοντικές συνεργασίες.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες