Οι λιμενικοί ακινητοποίησαν σκάφος αναψυχής στην Αστυπάλαια

Στην …  Αστυπάλαια ξέμειναν 15 αλλοδαποί και δύο Έλληνες οι οποίοι ναύλωσαν σκάφος αναψυχής για το ταξίδι τους χωρίς αυτό να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος να ακινητοποιηθεί από τους λιμενικούς και να απαγορευθεί ο απόπλους του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για το σκάφος αναψυχής «H-TEMEL» σημαίας Τουρκίας στο οποίο διενεργήθηκε έλεγχος το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου από προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Αστυπάλαιας στη περιοχή του Λιμανιού «Σκάλα» Αστυπάλαιας.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης των επιβατών βρισκόταν στην Ελληνική επικράτεια. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο σκάφος είχε εκναυλωθεί σε δέκα πέντε (15) αλλοδαπούς και δύο (02) ημεδαπούς για τη χρονική περίοδο από 16-09-2017 έως και 30-09-2017, χωρίς τo σκάφος να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας του Λιμεναρχείου Καλύμνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, ενώ στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου 4487/2017, απαγορεύτηκε ο απόπλους του παραπάνω σκάφους.