Μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας σε συμπατριώτη μας από 80% σε 55%!

Μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας σε συμπατριώτη μας από 80% σε 55%!

Μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας σε συμπατριώτη μας από 80% σε 55%!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1110 ΦΟΡΕΣ

Έχει χάσει το χέρι του σε ηλικία 7 ετών από χειροβομβίδα

Τον παραλογισμό των αρμοδίων υπηρεσιών της χώρας μας βιώνει 77χρονος Ροδίτης οποίος έχασε το χέρι του από χειροβομβίδα σε ηλικία 7 ετών και εβδομήντα χρόνια μετά, του μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας από 80% σε 55%!

Το πλέον δε εξωφρενικό στην όλη υπόθεση -όπως ο ίδιος καταγγέλλει στη «Ροδιακή» αλλά αναφέρει και στην προσφυγή που έχει ήδη κάνει δια του δικηγόρου του κ. Μιχάλη Τεχνίτη- είναι πως για αυτή τη μείωση η οποία έγινε τον Φεβρουάριο του 2013, ουδέποτε ο ίδιος ενημερώθηκε. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα κλήθηκε από την Εφορία της Ρόδου «για να τακτοποιήσει εκκρεμότητα που αφορά πιστοποιητικό αναπηρίας του»!

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων και στην προσφυγή του προς την Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ΙΚΑ Ρόδου, ο 77χρονος γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Διμυλιά της Ρόδου. Σε ηλικία 7 ετών, και ειδικότερα στις 23 ή 24 Σεπτεμβρίου του έτους 1947, κάτοικος τότε του χωριού παίζοντας με συγχωριανό και σχεδόν συνομήλικο του, βρεθήκανε στη θέση «Καραμανή» της Διμυλιάς, και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το χωριό. Εκεί κοντά στο δρόμο και εντός αγροκτήματος τα δύο παιδιά βρήκανε χειροβομβίδα Γερμανικής ή Ιταλικής προελεύσεως.

Νομίζοντας ότι επρόκειτο για ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερο παιγνίδι, τη μεταφέραμνε στο χωριό κοντά σε ένα ρυάκι, όπου εκεί άρχισαν να περιεργάζονται τη χειροβομβίδα και να τη παίζουν ωσάν να επρόκειτο για ένα παιγνίδι χωρίς την παραμικρή υποψία του κινδύνου που ελλόχευε στο «ασυνήθιστο αυτό παιγνίδι».

Τελικώς η χειροβομβίδα εξερράγη, ο φίλος του 77χρονου τραυματίσθηκε θανάσιμα ενώ ο ίδιος υπέστη ακρωτηριασμό του αριστερού χεριού του από τον αγκώνα και κάτω, ακρωτηριάστηκε επίσης το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού του χεριού καθώς και ελαφρότερα τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Εξαιτίας του τραυματισμού του αυτού ο 77χρονος δικαιούταν και έλαβε πολεμική σύνταξη από την εποχή που ήταν ακόμη ανήλικος, αφού το ποσοστό αναπηρίας του ξεπερνούσε κατά πολύ το 25% που αναφέρουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου, και φθάνει το 80%

Το ποσοστό της αναπηρίας του 77χρονου προκύπτει και έχει πιστοποιηθεί από πολλές γνωματεύσεις αρμοδίων επιτροπών, ιατρικές βεβαιώσεις νοσοκομείων κ.α. και βέβαια δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα αφού το αριστερό του χέρι εξακολουθεί να είναι ακρωτηριασμένο.

Για τους λόγους αυτούς και ο 77χρονος ζητά να ακυρωθεί η διοικητική πράξη με την οποία το ποσοστό της αναπηρίας του μειώθηκε στο 55%.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο