Ο προσκοπικός παλμός και ο προγραμματισμός για την επόμενη τετραετία

Ο προσκοπικός παλμός και ο προγραμματισμός για την επόμενη τετραετία

Ο προσκοπικός παλμός και ο προγραμματισμός για την επόμενη τετραετία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 365 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία Βαθμοφόρων του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ρόδου και του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων - Φιλαρμονική Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν στη μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της χώρας μας στο Athens Flying Week στην αεροπορική βάση Τανάγρα Αττιικής όπου τους υποδέχτηκε ο Έφορος Ειδικότητας Αεροπροσκόπων της Γενικής Εφορείας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Χρήστος Κουγιουμτζόγλου.

Εκεί επισκέφτηκαν τη στατική έκθεση των αεροσκαφών , τα περίπτερα των ομάδων επιδείξεων και παρακολούθησαν τις αεροπορικές επιδείξεις από αποστάσεις αναπνοής. Στο χώρο υπογράφηκε μεταξύ των παραπάνω Συστημάτων μνημόνιο αδελφοποίησης με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση του αισθήματος αδελφοσύνης και φιλίας που τους διακατέχει , την προώθηση της Προσκοπικής Ιδέας μέσω συνεργασιών και στοχευμένων κοινών αεροπροσκοπικών δράσεων.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Γενικού Εφόρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Ζαχαρία Αντωνιάδη , συνοδευόμενος από τους Βοηθούς Γενικούς Εφόρους κ. Χρήστο Χατζηδιαμαντή και κ. Δημήτρη Σαλιάρη και παρουσία του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Σπύρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Έφοροι της Περιφερειακής Εφορείας όπως και Αρχηγοί , Υπαρχηγοί Συστημάτων από όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Δωδεκανήσου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η Κεντρική Διοίκηση να ακούσει τους Βαθμοφόρους μέσα από ένα συγκεκριμένο θεματολόγιο για να συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης του Σ.Ε.Π. της τετραετίας 2018-2021 , με εποικοδομητική συζήτηση που ικανοποίησε όλους τους συμμετέχοντες.

Την ίδια ημέρα, με σύμμαχο τον καιρό, η Κοινότητα Ανιχνευτών του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου γνώρισε μέρος της ιστορίας του νησιού μας με πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο, Οι Ανιχνευτές (έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών) κωπηλατώντας με την ναυτοπροσκοπική λέμβο «Σιρόκος» και με την εποπτεία και ευθύνη κατάλληλα εκπαιδευμένων Βαθμοφόρων, ξεκίνησαν το ταξίδι στην ιστορία, από τη Νέα Μαρίνα Ρόδου και κατέληξαν στο Μαντράκι, αράζοντας κατά διαστήματα σε ιστορικά σημεία όπως στο Φάρο του Αγίου Νικολάου κ.α. .

Ο Προσκοπισμός πιστός στις Αρχές του και συννάμα σύγχρονος και εξελίσσιμος, προχωρά για την επόμενη τετραετία με σχέδιο και πρόγραμμα που να ικανοποιεί τις ανάγκες των παιδιών και των νέων της πατρίδας μας.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας