Ολι Ρεν: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται» για την προάσπιση του ευρώ

Ολι Ρεν: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται» για την προάσπιση του ευρώ

Ολι Ρεν: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται» για την προάσπιση του ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Το σχέδιο για τη στήριξη της ζώνης του ευρώ που υιοθετήθηκε από την ΕE, υπερασπίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν. Μετρίασε τους φόβους των αγορών, λέγοντας ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να κάνει «αυτό που θα χρειαστεί» για την προάσ

Το σχέδιο για τη στήριξη της ζώνης του ευρώ που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπερασπίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν. Μετρίασε τους φόβους των αγορών, λέγοντας ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να κάνει «αυτό που θα χρειαστεί» για την προάσπιση του ενιαίου νομίσματος.

«Εμείς συνήθως δεν σχολιάζουμε τις εξελίξεις στις αγορές», αλλά «είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι έχει υπάρξει κάποια σταθεροποίηση των αγορών αυτή την εβδομάδα, και αν λάβουμε υπόψη τις διαφορές μεταξύ των αποδόσεων των κυρίαρχων ομολόγων, αυτές υποχώρησαν αισθητά», είπε ο Επίτροπος.

«Είναι σημαντικό ότι οι αγορές μελετούν το σχέδιο μας, και (συνειδητοποιούν) ότι παίρνουμε στα σοβαρά την υπεράσπιση του ευρώ, και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ», τόνισε ο Ρεν, σε ομιλία του σε διάσκεψη στο Ζάγκρεμπ, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (BERD).

Ακόμη, υπενθύμισε την έκταση των μέτρων του σχεδίου σταθεροποίησης της ζώνης του ευρώ που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο προβλέπει την παροχή μέχρι και 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των 250 δισεκατομμυρίων ευρώ που παρέχονται από το ΔΝΤ) στις χώρες που θα το έχουν ανάγκη.

«Είμαστε σοβαροί, και θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να υπερασπίσουμε το ευρώ», κατέληξε ο Ολι Ρεν.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10