Δύο νέα βραβεία απονεμήθηκαν στην "Ροδιακή"

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε για μια ακόμη χρονιά η εφημερίδα "Ροδιακή" στα Regional Media Awards, που διοργανώθηκαν φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απο την εταιρεία Boussias Communications, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Η εφημερίδα "Ροδιακή", συμμετείχε στα βραβεία με δύο υποψηφιότητες στα έντυπα μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα στην κατηγορία των ειδικών εκδόσεων όπου συμμετείχε με την αγγλόφωνη εφημερίδα "Rhodes Free Press" που κυκλοφόρησε φέτος το καλοκαίρι στο νησί μας και στην κατηγορία καλύτερη στήλη, όπου συμμετέχει με το εβδομαδιαίο ένθετο "Rhodes Weekend" με τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας στη Ρόδο.
Με τη συμμετοχή της αγγλόφωνης εφημερίδας, η "Ροδιακή" απέσπασε το χρυσό βραβείο, ενώ με τη συμμετοχή του ενθέτου "Rhodes Weekend", απέσπασε το χάλκινο βραβείο.

Πιο συγκεκριμένα οι κατηγορίες ήταν Vertical Content – Ειδικές Εκδόσεις (αφιερώματα ή ένθετα ειδικής θεματολογίας που ενισχύουν την ύλη των εφημερίδων / περιοδικών) όπου  της απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο για το νέο πρωτοπόρο αγγλόφωνο έντυπο που απευθύνεται στους τουρίστες αλλά και τους ξενόγλωσσους κατοίκους του νησιού. Σκοπός της "Ροδιακής" είναι όσοι έχουν το έντυπο στα χέρια τους, να γνωρίσουν το νησί της Ρόδου όσο το δυνατόν καλύτερα. Να μάθουν για τη φύση και τις ομορφιές της, την παράδοση και την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την ιστορία της, αλλά και να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να περάσουν τις διακοπές τους. Το νέο αυτό εγχείρημα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και σε κάθε έκδοση βελτιώνεται ακόμα περισσότερο, αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες του τόπου, βασιζόμενη στις άριστες τεχνικές γνώσεις και ικανότητες του προσωπικού της, κατατάσσοντάς την στην κορυφή των ελληνικών και ξένων εντύπων.

Εκ των ιδιοκτητών κ. Στέλιος Κωτιάδης και κ. Λίζα Τσοπανάκη  παρέλαβαν τα βραβεία της εφημερίδας “Η Ροδιακή”
Εκ των ιδιοκτητών κ. Στέλιος Κωτιάδης και κ. Λίζα Τσοπανάκη παρέλαβαν τα βραβεία της εφημερίδας “Η Ροδιακή”

Και η κατηγορία Best Column (βραβεύονται ενότητες περιεχομένου (αρθρογραφία), ή μόνιμες στήλες), όπου της απονεμήθηκε το χάλκινο βραβείο για την κάλυψη των απεριόριστων επιλογών για όλα τα γούστα και τις ηλικίες της Ροδιακής μέσω του "Rhodes Weekend", πραγματοποιώντας  παρουσιάσεις καταστημάτων εστίασης, παρουσιάσεις event, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης κ.α. Με τον τρόπο αυτό, απευθύνεται σε ένα κοινό περισσότερο νεανικό, που στόχο έχει να πληροφορεί προκειμένου να επιλέγει στη συνέχεια, το που θα διασκεδάσει, θα φάει και θα ψυχαγωγηθεί.  Με ένα διαφορετικό lay out απο την υπόλοιπη ύλη της εφημερίδας, το RW που φέτος τον Ιούνιο έκλεισε έναν χρόνο έκδοσης, έχει καταφέρει να γίνει η συνήθεια του αναγνωστικού κοινού της "Ροδιακής" .

Η διαρκής ανανέωση, το εύρος και η εγκυρότητα των πληροφοριών που περιέχονται στο εξασέλιδο ένθετο, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να επιλέξει την καλύτερη δυνατή πρόταση διασκέδασης για το Σαββατοκύριακο, με την πληρότητα και την εγκυρότητα της Ροδιακής. Τα δύο σημαντικά βραβεία που απέσπασε η "Ροδιακή", ανταμείβουν για μια ακόμη χρονιά τους κόπους και τις προσπάθειες που γίνονται απο το προσωπικό και την ιδιοκτησία, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν πως δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζοντας την πορεία των 100 και πλέον χρόνων με νέες καινοτόμες ιδέες. Τα βραβεία παρέλαβε η συνιδιοκτήτρια και δημοσιογράφος Λίζα Γ. Τσοπανάκη για λογαριασμό της εφημερίδας.  
Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, άνοιξε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, δηλώνοντας πως ‘’Τα Περιφερειακά Μέσα αποτελούν βασικό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών συνεπώς θεμέλιο λίθο ενός έθνους, ενός τόπου και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις δουλειές εθνικών Μέσων’’.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν και απένειμαν τα GRAND Awards, εκτός του προέδρου της κριτικής επιτροπής, κ. Κ. Καμάρα, ο Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας του ΣΕΒ, κ. Δ. Βέργαδος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών, κ. Α. Γρηγορόπουλος.