Στο εδώλιο ασφαλιστής και τραπεζικός για υπεξαίρεση

Ξεκίνησε χθες από το Πενταμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσης υπεξαίρεσης στην οποία κατηγορούνται 46χρονος ασφαλιστικός σύμβουλος και 44χρονος τραπεζικός υπάλληλος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη μετά την άσκηση ποινικών διώξεων  που αφορούσαν τις κατηγορίες: της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που το είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ιδιότητας του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας, ενώ το συνολικό ποσό είναι άνω των 120.000 ευρώ, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με το συνολικό όφελος και τη συνολική ζημία να υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, στις 31 Οκτωβρίου 2001 ο 46χρονος ασφαλιστικός σύμβουλος πλαστογράφησε την υπογραφή συμπολίτισσας μας, την οποία και έβαλε για λογαριασμό της σε ένταλμα πληρωμής ύψους 9.134 ευρώ και στην συνέχεια το προσκόμισε σε υποκατάστημα τράπεζας και εισέπραξε το ποσό αυτό.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι και στις 18 Ιανουαρίου 2002 έκανε το ίδιο σε δεύτερο ένταλμα πληρωμής βάζοντας την ίδια υπογραφή συμπολίτισσάς μας και καταφέρνοντας έτσι να εισπράξει το ποσό των 29.347 ευρώ.

Αλλά και στις 8 Ιουλίου 2008 ο 46χρονος ασφαλιστής υπέγραψε αντί της συμπολίτισσάς μας γραμμάτιο είσπραξης τράπεζας υπέρ της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν, ποσού 11.345 ευρώ, το οποίο και στη συνέχεια κατέθεσε στο λογαριασμό της εταιρείας του.

Δηλαδή η συνολική ζημία ανέρχεται στο ποσό των 49.826 ευρώ.
Ο ασφαλιστής κατηγορείται και για υπεξαίρεση, και ειδικότερα ότι το χρονικό διάστημα από το 1996 έως το 2008 ως ασφαλιστικός σύμβουλος υπεξαίρεσε από τους λογαριασμούς της συμπολίτισσάς μας συνολικά το ποσό των 345.430 ευρώ, ενώ ο 44χρονος ταμίας κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή.

Το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο) για αυτή την υπόθεση έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους και επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών για κάθε πράξη στον 46χρονο ασφαλιστικό σύμβουλο, δηλαδή κατά συγχώνευση 11 έτη κάθειρξης με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ, και στον 44χρονο τραπεζικό υπάλληλο ποινή φυλάκισης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν η συμπολίτισσα μας και ο σύζυγος της και η διαδικασία διεκόπη για σήμερα το πρωί.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι κατηγορούνται και για υπόθεση πλαστογραφίας μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο σύζυγος της συμπολίτισσας μας και η οποία πιθανότατα να εξεταστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στη παρούσα συνεδρίαση του.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Φώτης Κωστόπουλος και πολιτική αγωγή για το ζευγάρι των συμπολιτών μας ο δικηγόρος κ. Κώστας Κυπραίος.