Στον Εισαγγελέα οι κάτοικοι των Φανών για το ακατάλληλο νερό

Στον Εισαγγελέα  οι κάτοικοι των Φανών για το ακατάλληλο νερό

Στον Εισαγγελέα οι κάτοικοι των Φανών για το ακατάλληλο νερό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 626 ΦΟΡΕΣ

Στον εισαγγελέα προσέφυγαν χθες σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέτοντας σχετική αναφορά, οι κάτοικοι της περιοχής Σωτήρος στις Φάνες καταγγέλλοντας την ΔΕΥΑΡ για ακαταλληλότητα στην ποιότητα του νερού.

Οι κάτοικοι της περιοχής, (Σωτήρος και Λαγκωνάκια Φανών) κοινοποιούν επίσης την επιστολή αυτή και στον Δήμαρχο Ρόδου ζητώντας έτσι και την άμεση παρέμβασή του για να τερματιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Κύριε Εισαγγελέα, Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή του Σωτήρος στο χωριό Φάνες και συγκεκριμένα ανάμεσα του επαρχιακού δρόμου Καμείρου και της θαλάσσιας περιοχής.

Το πρόβλημά μας είναι ότι το νερό του δικτύου καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για πόση από ανθρώπους και από ζώα, αλλά ούτε και για πλύσιμο λόγω της βαριάς δυσοσμίας (οσμή βούρκου) που σαν αποτέλεσμα έχει να απειλείται άμεσα η υγεία μας.

Αποφεύγουμε ακόμη και το πότισμα των κήπων διότι η δυσοσμία μετά τη χρήση του νερού είναι ανυπόφορη. Μέχρι τώρα έχουμε ήδη τρία κρούσματα γαστρεντερίτιδας, μία κάτοικος και δύο τουρίστες, εφόσον στην περιοχή ενοικιάζονται σπίτια σε τουρίστες πράγμα που έχει σαν συνέπεια και οικονομικές απώλειες.

Η αιτία, είναι ότι η ΔΕΥΑΡ μας δίνει νερό παράνομα από το αρδευτικό δίκτυο (το οποίο πληρώνουμε δυστυχώς με την τιμή της οικιακής χρήσης) με αποτέλεσμα το νερό αυτό, κατά τη γνώμη μας, να μην ελέγχεται. Θέλουμε λοιπόν να σας καταγγείλουμε την αδιαφορία και την απραξία των υπευθύνων της ΔΕΥΑΡ, διότι δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, αν και έχουν ενημερωθεί από τον περασμένο μήνα όλοι οι αρμόδιοι: οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι Φανών και Σορωνής, οι τεχνικοί της ύδρευσης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.

Παράλληλα το θέμα δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Ροδιακή (20/09/2017) και από άλλα ΜΜΕ. Ευελπιστούμε ότι με τη δική σας παρέμβαση θα δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημά μας. Σας ευχαριστούμε θερμά»

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή