Της έδωσε δανεικά, αλλά τα χαρτονομίσματα ήταν... πλαστά!

Απορρίφθηκε ως ανυποστήριχτη η έφεση 39χρονου Ρουμάνου που πριν από επτά χρόνια είχε δανείσει σε 46χρονη συμπατριώτισσά του, το ποσό των 600 ευρώ σε 50εύρα τα οποία όμως ήταν πλαστά!

Για αυτή του τη πράξη ο αλλοδαπός είχε κριθεί ένοχος τον Οκτώβριο του 2014 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Ο ίδιος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο την απέρριψε ως ανυποστήρικτη.

Για τον αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν στις 17 Απριλίου 2010 το βράδυ όταν η 46χρονη Ρουμάνα στην Κω ζήτησε από τον 39χρονο ομοεθνή της να της δανείσει κάποια χρήματα. Πράγματι ο 39χρονος της έδωσε 600 ευρώ σε 12 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Η 46χρονη πήρε τα χρήματα, αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τον συμπατριώτη της, και την επόμενη μέρα έδωσε ένα από τα πενηντάευρα σε οδηγό ταξί προκειμένου να τον πληρώσει για τη διαδρομή που την είχε πάει.

Τότε διαπιστώθηκε πως τα χρήματα ήταν πλαστά και αμέσως η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Κω. Αστυνομικοί σε έρευνα που έκαναν κατάφεραν να εντοπίσουν τον 39χρονο Ρουμάνο, ο οποίος κατά τη σύλληψή του παρέδωσε στους αστυνομικούς άλλα 9 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία είχαν τον ίδιο αριθμό.

Όπως διαπιστώθηκε από τη προανάκριση η … παραχάραξη γινόταν μέσω ενός εκτυπωτή ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος επίσης κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς. Πάντως τα χαρτονομίσματα φαίνονταν ότι ήταν πλαστά, καθώς επρόκειτο για απλή φωτοτυπία γνησίου χαρτονομίσματος και όλα έφεραν τον ίδιο αριθμό.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο εκτυπωτής και τα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν, ενώ ο 39χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραχάραξη νομίσματος κατ’ εξακολούθηση, κατηγορία με την οποία και παραπέμφθηκε ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου.