Σήμερα και αύριο “οι Θερμόαιμοι” του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Σήμερα και αύριο “οι Θερμόαιμοι” του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Σήμερα και αύριο “οι Θερμόαιμοι” του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 574 ΦΟΡΕΣ

Μια παράσταση για καλό σκοπό που υπόσχεται γέλιο, με τη συμμετοχή γνωστών συμπολιτών μας

Ο εθελοντισμός, το μεράκι κάποιων ανθρώπων και ένας ιερός σκοπός, αυτός της αιμοδοσίας, ήταν η κινητήριος δύναμη για αρκετούς γνωστούς συμπολίτες μας από την ιδιότητά τους, να συμπράξουν και να τολμήσουν να πατήσουν στο θεατρικό σανίδι, στην παράσταση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που ανεβάζει σήμερα Πέμπτη 28 και αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», με τον τίτλο «Οι Θερμόαιμοι»!

Χθες, όλοι οι συντελεστές της παράστασης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Φιλήμονα Νικολάου να λέει ότι επιθυμία τους είναι, μέσα από αυτήν την παράσταση, να περάσουν μηνύματα για την εθελοντική αιμοδοσία αλλά παράλληλα να χαρίσουν και γέλιο στον κόσμο. Όπως είπε, πριν από μερικούς μήνες έπεσε η ιδέα και έγινε μία πρόταση στην κα Μαρία Αϊβάζη-Ζαγορά που είναι και η συγγραφέας του έργου, η οποία την αποδέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση. Παράλληλα, πρόταση έγινε στον γνωστό καλλιτέχνη και εντεταλμένο σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Τρέχα να τη σκηνοθετήσει, κάτι που και εκείνος αποδέχθηκε επίσης με μεγάλη ευχαρίστηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, όλοι τους θυσίασαν χρόνο για να γίνει αυτή η παράσταση και συγκεκριμένα οι συντελεστές είναι οι εξής: Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον πολιτισμό κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών κα Μαρία Κρητικού, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σάββας Καλαθενός, ο αστυνομικός κ. Θέμης Καλαμάτας, η κα Νομική Πελεκάνου, η κα Σοφία Κουφομανώλη, η κα Ασημίνα Σαρρή, η κα Μαρία Τσιμέττα και ο κ. Μάνος Τριαλώνης.

Κλείνοντας, ο κ. Νικολάου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για ν’ ανέβει αυτή η παράσταση και κάλεσε τον κόσμο να έρθει να τη δει ενώ έκανε γνωστό ότι στόχος τους είναι να την κάνουν περιοδεία με τη στήριξη της Περιφέρειας. Από την πλευρά της, η κα Αϊβάζη-Ζαγόρα, είπε ότι είναι η πρώτη τους προσπάθεια ν’ ανεβάσουν θεατρική παράσταση και η ίδια φυσικά και αποδέχθηκε την πρόσκληση ως αιμοδότρια. Είπε, ακόμη, ότι, πέρα από τα μηνύματα που περνάνε με το έργο, θέλουν να κάνουν τον κόσμο να γελάσει και οι συμμετέχοντες είναι η πρώτη φορά που ασχολούνται με το θέατρο, λίγο το διάστημα που κάνουν πρόβες γι’ αυτό και χαρακτήρισε μεγάλο το επίτευγμά τους. Εκείνο που θέλουν είναι να κάνουν τον κόσμο να περάσει όμορφα και να στηρίξει το έργο του Συλλόγου αιμοδοτών που κάνει μία μεγάλη προσπάθεια.


Ο κ. Τρέχας, είπε και εκείνος ότι δέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση του κ. Νικολάου και μάλιστα όταν το έκανε δεν γνώριζε…τους ηθοποιούς που θα είχε στη διάθεσή του και, βέβαια, χάρηκε όταν τους είδε, γνωρίζοντας ότι μπορούσε να συνεργαστεί μαζί τους. Αυτό που τον ενδιαφέρει ως σκηνοθέτη είναι οι ηθοποιοί να έχουν την καλύτερη απόδοση επί σκηνής.


Ο κ. Διακογεωργίου, είπε ότι με ευχαρίστηση δέχθηκε την πρόσκληση του κ. Νικολάου σ’ αυτή την ιδέα, για να μπορέσουν όλοι μαζί να στείλουν μηνύματα σε όλο τον κόσμο για την αιμοδοσία και παράλληλα θέλουν να χαρίσουν ένα χαμόγελο στον κόσμο που θα τους παρακολουθήσει. Και είπε: «Δεν είμαστε ηθοποιοί. Είμαστε εθελοντές που θέλουμε να προσφέρουμε εθελοντικά στο Σύλλογο Αιμοδοτών να γίνει μία προσπάθεια απ’ όλους μας να συγκινήσουμε τον κόσμο, να παροτρύνουμε τον κόσμο για την αιμοδοσία». Στο θέμα του έργου δεν θέλησαν να αναφερθούν ενώ κάλεσε τον κόσμο να τους βαθμολογήσει επιεικώς.

Ο κ. Φλεβάρης είπε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι το κίνητρο, «μεγάλο, ζωντανό ουσιαστικό» και δήλωσε: «Δεν μπορούσαμε, λοιπόν, να πούμε όχι, αναλαμβάνοντας ένα ρόλο σε ένα πολύ όμορφο, δροσερό, θεατρικό έργο, φτιαγμένο και γραμμένο εξαρχής για την αιμοδοσία προς όλη την κοινωνία». Είπε, ακόμη, ότι τις θέσεις που κατέχει ο καθένας πρόσκαιρα δεν τις παίρνει μαζί του, σήμερα κάποιοι είναι αιρετοί αλλά αύριο επιστρέφουν στο βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Ως άνθρωποι, λοιπόν, ως μέλη της κοινωνίας χωρίς καν να ενδιαφερθούν για τίποτα άλλο, όλοι τους είπαν ένα μεγάλο «ναι» στον κ. Νικολάου που στηρίζει την αιμοδοσία.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαμάτας, είπε μεταξύ άλλων ότι ο εθελοντισμός, η προσφορά, είναι υπέρτατες πράξεις αγάπης και στο κάλεσμα του κ. Νικολάου, με χαρά και με τιμή όλοι τους αποδέχθηκαν και είπαν «ναι» για να τσαλακώσουν τη δημόσια εικόνα τους μπροστά στην προσφορά, την αγάπη, τον εθελοντισμό, μπροστά στην κοινωνία της Ρόδου που την υπηρετούν από άλλες θέσεις και από άλλες υπηρεσίες.

Κλείνοντας, ο κ. Καλαμάτας σχολίασε ότι οι υπόλοιποι συντελεστές είναι…σπουδαία ταλέντα και αναφέρθηκε ειδικότερα στον κ. Διακογεωργίου λέγοντας ότι είναι πραγματικά απολαυστικός και απογειώνει στην τελευταία πράξη, ενώ ο κ. Φλεβάρης είναι ο γνωστός ρήτορας, αλλά καταπληκτικές είναι και οι γυναίκες της παράστασης.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιποι συντελεστές που μίλησαν για τη σημασία του εθελοντισμού και εξήραν το έργο του Συλλόγου. Μάλιστα, η κα Κρητικού παρότρυνε τον κόσμο να μην ξεχνάει να δίνει αίμα και προανήγγειλε ότι σύντομα θα γίνει αδελφοποίηση του Συλλόγου Αιμοδοτών με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών.

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια