Μην εμπιστεύεστε σε κανέναν  το ατομικό βιβλιάριο υγείας

Την προσοχή των πολιτών, συνιστά με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός σύλλογος Δωδεκανήσου, με αφορμή περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Όλα τα φαρμακεία παρέχουν την ίδια ποιότητα φαρμάκων και υπηρεσιών, τονίζει ο Φαρμακευτικός σύλλογος, που καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε δώρα και εξυπηρετήσεις.

Κυρίως δεν πρέπει να εμπιστεύεται το ατομικό βιβλιάριο υγείας του πουθενά, αναφέροντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:
“Φίλοι ασφαλισμένοι,

- Όλα τα φαρμακεία της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, παρέχουν την ίδια ποιότητα φαρμάκων και υπηρεσιών. Μην επηρεάζεσθε από προτροπές να απευθύνεστε σε συγκεκριμένα φαρμακεία για την εκτέλεση των συνταγών σας ή για την προμήθεια παραφαρμάκων, καλλυντικών και αναλωσίμων.

- Να είστε επιφυλακτικοί σε δώρα και εξυπηρετήσεις. Μην δίνετε στα φαρμακεία ή σε διαμεσολαβητές οποιοδήποτε χρηματικό τίμημα για να σας παρέχουν δήθεν υπηρεσίες που είναι αντισυμβατικές ή αμφισβητούμενες, όπως για παράδειγμα να σας γράψουν συνταγές φαρμάκων ή να σας μεταφέρουν τα φάρμακα κατ’ οίκον.

- Μην εμπιστεύεστε το ατομικό βιβλιάριο υγείας σας σε οποιονδήποτε. Μην δίνετε το δικαίωμα  να χρησιμοποιηθεί ο ΑΜΚΑ σας χωρίς την δική σας έγκριση. Μπορεί να γράφουν εν αγνοία σας παθήσεις, θεραπείες και φάρμακα δημιουργώντας ένα πλαστό ιατρικό ιστορικό, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία σας και επιβαρύνοντας το ασφαλιστικό σύστημα.
Φίλοι ασφαλισμένοι,

Όλοι έχετε δικαίωμα και πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας για οποιοδήποτε πρόβλημα στην υγεία σας αλλά μην ξεχνάτε : Η σωστή σειρά είναι ΑΣΘΕΝΗΣ-ΙΑΤΡΟΣ-ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ.
Μην υποθηκεύετε το ασφαλιστικό σας μέλλον εκτρέποντας την σειρά”.