Οι «Θερμόαιμοι» έκλεψαν την παράσταση και το χειροκρότημα του κόσμου

Οι «Θερμόαιμοι» έκλεψαν την παράσταση και το χειροκρότημα του κόσμου

Οι «Θερμόαιμοι» έκλεψαν την παράσταση και το χειροκρότημα του κόσμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 762 ΦΟΡΕΣ

Χθες προχθές στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

…Καινούργιους ήρωες απέκτησε από προχθές η τοπική συγγραφική δραστηριότητα της Ρόδου, οι οποίοι μάλιστα καταφέρνουν να σκορπούν άφθονο γέλιο και να προσφέρουν στο γενικό καλό ταυτόχρονα!

Πρόκειται, βέβαια, για τη θεατρική παράσταση «Οι Θερμόαιμοι» που ανέβασε για δύο μέρες (χθες και προχθές), στο Δημοτικό Θέατρο, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, «Ο Άγιος Εφραίμ», για φιλανθρωπικό σκοπό βέβαια, αφού τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το συμβολικό εισιτήριο των 5 ευρώ θα διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου.

Πρόκειται για ένα έργο πρωτότυπο, αφού γράφτηκε από τη συμπατριώτισσά μας Μαρία Αϊβάζη-Ζαγόρα, ειδικά για τον σκοπό του Συλλόγου, δηλαδή να ευαισθητοποιήσει το κοινό της Ρόδου σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο κόσμος της Ρόδου τίμησε την προσπάθεια αφού την περασμένη Πέμπτη το βράδυ (σ.σ. το ίδιο υποψιαζόμαστε ότι έγινε και χθες) το Δημοτικό Θέατρο ήταν κατάμεστο και αν κρίνουμε από τα γέλια και τα χειροκροτήματα, πέρασε καλά! Το «παρών» έδωσαν αρκετοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Λίγα λόγια για την παράσταση και τον σκοπό της είπε στην έναρξη ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πόκκιας ο οποίος μάλιστα είχε μαζί του και…πιπέρι ώστε να το χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης…έλεγε και καμιά κουβέντα παραπάνω. Για την προσπάθεια του Συλλόγου μίλησε βέβαια και ο Πρόεδρός του κ. Φιλήμονας Νικολάου.

Η παράσταση
Το έργο αποτελείται από έξι μικρά σκετσάκια τα οποία εκτυλίσσονται στον σταθμό αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Ρόδου όπου και πηγαίνει κάθε φορά ένα άλλο ζευγάρι για να δώσει αίμα. Βέβαια, αυτό δεν γίνεται έτσι…απλά και εύκολα αλλά κάθε φορά ο ένας από τους δύο δεν είναι και τόσο…πρόθυμος, με αποτέλεσμα να εκτυλίσσονται διάφορες κωμικές καταστάσεις.

Σταθεροί παραμένουν στα σκετς η νοσοκόμα την οποία υποδύεται με επιτυχία η κα Νομική Πελεκάνου και ο γιατρός τον οποίο υποδύεται ο Διοικητής του Α.Τ. Ιαλυσού κ. Θέμης Καλαμάτας και βγάζουν αρκετό γέλιο. Η νοσοκόμα στο τέλος της ημέρας έχει γίνει πια…ψυχολόγος απ’ αυτά που έχει ακούσει ενώ ο γιατρός το ρίχνει στη γιόγκα για να χαλαρώσει!

Πολύ γέλιο έβγαλε κάθε ένα από τα σκετσάκια, στα οποία έπαιξαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών κα Μαρία Κρητικού και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σάββας Καλαθενός, η κα Σοφία Κουφομανώλη και ο κ. Μάνος Τριαλώνης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον πολιτισμό κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου και η κα Μαρία Τσιμέττα και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης και η κα Ασημίνα Σαρρή που είναι και γραμματέας του Συλλόγου.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να πούμε ότι το έργο είναι επίσης γραμμένο και «πάνω» στη Ρόδο, δηλαδή έχει αναφορές στο νησί και γενικά στη ζωή των κατοίκων του, κάτι βέβαια που είναι πολύ οικείο στο θεατή. Κάθε σκετσάκι κλείνει με ένα μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία και για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να διστάζει κανείς να δώσει αίμα αλλά και πόσο καλό μπορεί να κάνει με δέκα λεπτά από το χρόνο του.

Στο τέλος, όλοι οι…ηθοποιοί συναντήθηκαν επί σκηνής στην τελευταία πράξη του έργου η οποία…έριξε την πλατεία από τα γέλια και τα χειροκροτήματα.

Κάθε ένας από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, με δεδομένο ότι όλοι είναι πολυάσχολοι και επίσης είχαν πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή τους για τις πρόβες. Και το κυριότερο: Δεν δίστασαν να «τσαλακωθούν» για καλό σκοπό δίνοντας το παράδειγμα σε όλους.

Σ’ αυτό συνέβαλε, βέβαια, και η καθοδήγηση που είχαν από τον σκηνοθέτη της παράστασης, τον γνωστό καλλιτέχνη και εντεταλμένο σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Τρέχα.

Παρ’ όλο που όλοι τους ήταν υπέροχοι, «έπαιζαν» με το κοινό-αν και κάποιες φορές δεν συγκρατούσαν και οι ίδιοι τα γέλια τους-δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ειδική μνεία στον κ. Φλεβάρη ο οποίος (σ.σ. έχοντας και ανάλογες σπουδές βέβαια!) έκλεψε τις εντυπώσεις ως…βαρύμαγκας «Χάμπος» που προσβάλλεται όταν του προσφέρουν εσπρέσο αλλά και τον κ. Διακογεωργίου ο οποίος, παρ’ όλο που είναι του πολιτισμού όπως του έλεγε η επίσης πολύ καλή συμπρωταγωνίστριά του, στο τέλος κέρδισε το κοινό υποδυόμενος τον μεθυσμένο!

Όσο για εκείνους που δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση, η οποία ήταν και θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες, το πιθανότερο είναι ότι θα ανέβει και ένα Σάββατο ενώ, αν τους το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα κάνουν το έργο και περιοδεία!

Συγχαρητήρια και περιμένουμε και άλλα τέτοια!

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας