Χειροτονήθηκε επίσκοπος ο Κύριλλος (βίντεο και φωτορεπορτάζ)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες η χειροτονία του εψηφισμένου εκ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Νουβίας κ. Σάββας (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας (Εκκλησία Κρήτης), Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος (Εκκλησία Κρήτης), Πέτρας κ. Γεράσιμος (Εκκλησία Κρήτης), Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος (Εκκλησία Κρήτης), Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος (Εκκλησία Κύπρου) και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Στρατονικείας κ. Στέφανος, Αβύδου κ. Κύριλλος και Αμορίου κ. Νικηφόρος.
 

Φώτο (Ιερά Μονή αγ. Γεωργίου Κάτω)
Φώτο (Ιερά Μονή αγ. Γεωργίου Κάτω)


Στην σύντομη προσφώνισή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη κλίση του εψηφισμένου κ. Κυρίλλου στην Εκκλησία από την παιδική του ηλικία και το πλούσιο έργο το οποίο ο χειροτονούμενος πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της διακονίας του στις θέσεις τις οποίες είχε στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ευπρεπή εκκλησιαστική καθοδήγηση και τις πνευματικές συμβουλές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ρόδου όπου καθοδήγησαν, δίδαξαν και νουθέτησαν το δρόμο της διακονίας του μέχρι της στιγμής αυτής της οποίας καλείται να διακονίσει από τη θέση του Επισκόπου της Επισκοπής Ολύμπου.

Να αναφερθεί ότι στη χειροτονία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι Βουλευτές κ. Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο κ. Δημήτριος Γάκης, ο Μουφτής της Ρόδου, ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος της Καθολικής Εκκλησίας π. Λουκάς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σήμερα θα τελεστεί η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου.


Λίγα λόγια για τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολύμπου κ. Κυρίλλου βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου:

O Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος γεννήθηκε στην Αρχίπολη Ρόδου τό έτος 1980.
Τις εγκύκλιες σπουδές του πραγματοποίησε στη γενέτειρά του και στην πόλη της Ρόδου.
Διάκονος χειροτονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2004 και Πρεσβύτερος την 1η Αὐγούστου 2009.

Σπούδασε Θεολογία στή Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καί πραγματοποίησε ευρύτερες σπουδές στήν Οξφόρδη (Abacus College) και στό Λονδίνο (St. Mary's University), απ᾿ οπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα, με βαθμό άριστα με διάκριση, στον τομέα της Ποιμαντικής Θεολογίας (Master of Arts in Pastoral Theology).

Ώς Κληρικός υπηρέτησε ως Διάκονος καί Αρχιδιάκονος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Νικολάου Παραδεισίου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Υπεύθυνος τοῦ ιδιαιτέρου Γραφείου τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου καί της Ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συγχαρητήρια από την  Κοινότητα της Αρχίπολης
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρχίπολης (από το οποίο κατάγεται ο νέος επίσκοπος) αναφέρεται: 

«Πλήρεις αισθημάτων χαράς και Χριστιανικής αγάπης, το σύνολο των Αρχιπολιτών, σεμνυνόμεθα σήμερα για την παμψηφεί εκλογή, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του συγχωριανού μας, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Παπανθίμου υπό τον ψιλόν τίτλον Επισκόπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ολύμπου.

Με την βεβαιότητα πως θα αναδειχθεί Άξιος συναγωνιστής ως βοηθός επισκόπου του Σεβασμιότατου ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου, επισκόπου Ρόδου, δεόμεθα, δι’ ευχών της «Σφραγίδος των Πατέρων», του Αγίου Κυρίλλου πατριάρχου Αλεξανδρείας, την εξ ύψους ενδυνάμωση αμφοτέρων, στην υπηρεσία της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας.

Με σεβασμό και αγάπη
Εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας,
Μακρής Σάββας
Πρόεδρος και τα μέλη  του τοπικού διαμερίσματος Αρχίπολης
(Πληροφορίες romfea.gr)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Βίντεο και φωτογραφίες: romfea.gr / Βαγγέλης Καρπαθάκης