Βούλγαρος κατηγορείται για βιασμό 19χρονης

Η υπόθεση ενός 23χρονου αλλοδαπού Βουλγαρικής καταγωγής ο οποίος κατηγορείται για βιασμό που διέπραξε πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρόδο θα απασχολήσει την επόμενη εβδομάδα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω.

Η υπόθεση, που προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 9 Οκτωβρίου 2017, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν περί τις 20 Νοεμβρίου 2013 η 19χρονη τότε κοπέλα κατήγγειλε στην αστυνομία τα όσα της είχαν συμβεί από τον αλλοδαπό και παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η κοπέλα είχε γνωρίσει στις αρχές Νοεμβρίου 2013 τον Βούλγαρο και είχαν καθημερινή επικοινωνία και συναντήσεις. Μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 7 Νοεμβρίου ο 23χρονος αλλοδαπός της είπε ότι ήθελε να γνωρίσει τους γονείς του. Πράγματι η κοπέλα πήγε σπίτι του στο Φαληράκι της Ρόδου, όπου συνάντησε τους γονείς και την αδελφή του κατηγορούμενου.

Λίγη ώρα αργότερα, η οικογένεια έφυγε από το σπίτι και ο αλλοδαπός έμεινε μόνος του με την 19χρονη. Τότε ο 23χρονος της είπε πως ήθελε να ολοκληρώσουν την σχέση τους και η νεαρή κοπέλα αρνήθηκε.

Όμως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Βούλγαρος έκλεισε την πόρτα και ανάγκασε με την βία να κάνουν έρωτα. Παρά το γεγονός ότι η κοπέλα αντιστεκόταν εκείνος δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν η 18χρονη κλαίγοντας τον απείλησε ότι θα φώναζε δυνατά για βοήθεια.

Η κοπέλα ντύθηκε και έφυγε χωρίς να πει κάτι στους γονείς της ή στους αστυνομικούς, και τελικά κατήγγειλε δύο εβδομάδες αργότερα το περιστατικό. Παρά τις έρευνες των αστυνομικών ο Βούλγαρος διέφευγε της σύλληψης, ενώ τον Μάρτιο του 2014 σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητούνταν.

Τελικά ο 23χρονος συνελήφθη στις 25 Μαΐου 2016 στις 4.30 το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με αφορμή το ένταλμα για την υπόθεση αυτή και οδηγήθηκε στη φυλακή. Δια των δικηγόρων του κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Κώστα Αβδελλή προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου επικαλούμενος ότι έχει γίνει λάθος από τις διωκτικές αρχές αναφορικά με τον τόπο κατοικίας του καθώς ο ίδιος δηλώνει ότι διέμενε και διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στο Φαληράκι της Ρόδου μαζί με την οικογένειά του.

Σε ότι αφορά την καταγγελία του βιασμού που έχει γίνει σε βάρος του ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και δηλώνει πως η 19χρονη τότε κοπέλα προέβη σε καταγγελία εις βάρος του για λόγους εκδίκησης επειδή είχε διακόψει κάθε σχέση μαζί της.

Τελικά το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 23χρονος με τους όρους της καταβολής ποσού 1.000 ευρώ ως εγγυοδοσία και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.