Πιο αυστηρός θα γίνει ο κανονισμός της Παλιάς Πόλης

Πιο αυστηρός θα γίνει ο κανονισμός της Παλιάς Πόλης

Πιο αυστηρός θα γίνει ο κανονισμός της Παλιάς Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1637 ΦΟΡΕΣ

Την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας που είναι σε ισχύ για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου…προς το αυστηρότερο, επεξεργάζεται η αρμόδια Διεύθυνση της Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων καθώς, όπως φάνηκε και από τη σεζόν που τελειώνει, η κατάσταση κάθε χρόνο μοιάζει να χειροτερεύει.

Το παραπάνω έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Τέρης Χατζηιωάννου, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο οποίος το ανέφερε με αφορμή συγκεκριμένες περιπτώσεις που εξέταζαν και είχαν να κάνουν με κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, λοιπόν, ήδη εδώ και λίγο καιρό, η Διεύθυνση έχει ξεκινήσει την επεξεργασία του κανονισμού λειτουργίας του Μνημείου ο οποίος υπενθυμίζεται βρίσκεται σε ισχύ ως κανονιστική διάταξη εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς ψηφίστηκε επί Δημαρχίας κ. Χατζή Χατζηευθυμίου. Οι αλλαγές στον κανονισμό αναμένεται να εστιάσουν στη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων με στόχο βέβαια να επιτευχθεί…το μάζεμά τους, μια και η κατάσταση τα τελευταία χρόνια θεωρείται ότι έχει ξεφύγει.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να εξαλείψει περιπτώσεις ασυδοσίας και προκλητικής παραβατικότητας σε ό,τι έχει να κάνει με την καταστρατήγηση του κανονισμού σ’ αυτό το σκέλος. Δύο είναι τα σημεία στα οποία επιθυμεί να δώσει έμφαση: Η εύρυθμη λειτουργία του Μνημείου μέσα από την τήρηση του κανονισμού όσο αφορά στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και η αισθητική με τη βελτίωση της εμφάνισης που παρουσιάζουν τα καταστήματα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, για παράδειγμα μία πρόταση είναι να απαγορευτεί να κρεμάνε τα εμπορεύματα στις όψεις των καταστημάτων, κάτι που θεωρείται ότι συμβάλει κατά πολύ στη δημιουργία μίας κακής αισθητικής.

Επίσης, για την αποτροπή του φαινομένου των καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων, πρόθεση των αρμοδίων είναι ν’ ανεβάσουν τις τιμές σε όλες τις ζώνες, δηλαδή τα πρόστιμα θα είναι πλέον «φωτιά» και σε αρκετές περιπτώσεις θα διπλασιαστούν!

Βέβαια, οι αλλαγές στον κανονισμό περιλαμβάνουν και άλλα πράγματα, εκτός από τα παραπάνω που είναι και οι πιο εξώφθαλμες περιπτώσεις, όπως π.χ. το να μπει μία τάξη όσο αφορά στις πινακίδες των καταστημάτων που επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, δημιουργούν ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Τέλος, η υπηρεσία δουλεύει πάνω και στο χωροταξικό σχεδιασμό που έχει να κάνει με τη Νέα Πόλη καθώς και εκεί, ως γνωστόν, υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Η εισήγηση για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης αλλά και της Νέας Πόλης αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο άμεσα, πιθανόν και τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»