Η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Επισκόπου Ολύμπου, Κυρίλλου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 η πρώτη Θεία Λειτουργία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πόλεως Ρόδου.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν στο Ιερό συμπροσευχόμενοι ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ρόδου κ.Κύριλλος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ειρηνουπόλεως κ.Δημήτριος, Κώου και Νισύρου κ.Ναθαναήλ, Πέτρας και Χερρονήσου κ.Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ.Κύριλλος επίσης οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμορίου κ.Νικηφόρος και Στρατονικείας κ.Στέφανος.

Επίσης στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Ρόδου κ.Φώτης Χατζηδιάκος μαζί με πλήθος κόσμου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου στο κήρυγμα του μίλησε σε λόγους της Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας και ευχαρίστησε τους παρόντες Αρχιερείς και τον πολύ κόσμο ο οποίος προσήλθε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου παρόλο που η κίνηση στην περιοχή είχε διακοπεί λόγω προγραμματισμένων αθλητικών αγώνων δρόμου.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Πηγή: romfea.gr


Ευχετήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Γ. Φλεβάρη

Σε ευχετήρια ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης αναφέρει τα εξής:

Ένας συμπατριώτης μας Ιεράρχης καταγόμενος από την Αρχίπολη Ρόδου και την Δωδεκάνησο, τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταλαμβάνοντας την θέση του Επισκόπου, στην οποία μπορεί πολλά να προσφέρει.

Αποτελεί τιμή για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Χειροτονία του εψηφισμένου εκ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη πόλη της Ρόδου.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο Ποιμαντικό και Εκκλησιαστικό σας έργο προκειμένου να αποτελέσετε παράδειγμα πνευματικού καθοδηγητή και φωτισμένου Επισκόπου, καθώς είχα την τιμή ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας να σας μεταφέρω τις ευχές μας για την Χειροτονίας σας. Άξιος!

 

 

Η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Χειροτονία σας στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. κ. Κύριλλος με συλλειτουργούς του τους Μητροπολίτες της Δωδεκανήσου, τους Μητροπολίτες και εκπροσώπους Ορθόδοξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών καθώς και πλειάδας Θεοφιλέστατων Επισκόπων και Κληρικών, εκπροσώπων άλλων δογμάτων και θρησκειών και πλήθος κόσμου, γέμισε από άκρη σε άκρη τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού καταδεικνύοντας την αγάπη και εκτίμηση προς το πρόσωπό σας.