Υπέστη αλλεργικό σοκ από  τσίμπημα σφήκας στις Πεταλούδες

Αλεργικό σοκ από τσίμπημα σφήκας υπέστη 58χρονη στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, η οποία σώθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση πυροσβεστών που βρίσκονταν εκεί!
Η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου της παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες και πλέον είναι καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το πρωί. Η 58χρονη η οποία εργάζεται στις επιχειρήσεις της Κοιλάδας των Πεταλούδων αρκετά χρόνια ήταν και την ημέρα εκείνη στη δουλειά της στην περιοχή της «Καλόπετρας».

Ξαφνικά και χωρίς να καταλάβει πως, μία σφήκα την τσίμπησε στο πόδι της. Η 58χρονη αν και παλαιότερα ουδέποτε είχε αντιμετωπίσει κάποιο θέμα αλλεργίας, άρχισε να νιώθει δυσφορία. Παρά το γεγονός ότι η υπεύθυνη της επιχείρησης της έβαλε στο σημείο που υπήρχε το τσίμπημα τα απαραίτητα, η γυναίκα μέσα σε πέντε λεπτά είχε λιποθυμήσει!

Άμεσα κλήθηκε ο φύλακας – υπεύθυνος της Κοιλάδας κ. Νίκος Μάτσης ο οποίος και επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ προκειμένου να έρθει να παραλάβει την 58χρονη, ωστόσο το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβούσε (χρειαζόταν περίπου μία ώρα) ήταν πολύ μεγάλο για την κατάσταση της εργαζόμενης.

Ευτυχώς στην περιοχή βρισκόταν αυτοκίνητο (τζιπ) υπηρεσιακό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς προετοίμαζαν την άσκηση πυροπροστασίας που θα γίνει εκεί την επόμενη εβδομάδα. Άμεσα οι πυροσβέστες μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ρόδου την 58χρονη, η κατάσταση της οποίας είχε αρχίσει πλέον να χειροτερεύει. Ευτυχώς μόλις παραλήφθηκε από τους γιατρούς της χορηγήθηκε η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και πλέον η 58χρονη είναι καλά στην υγεία της.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η υπεύθυνη λειτουργίας των καταστημάτων στην Κοιλάδα Πεταλουδών κα. Βιβή Βασιλείου-Σιάτρα εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τους πυροσβέστες που για ακόμη μία φορά συνέβαλαν καθοριστικά στο να σωθεί η 58χρονη.
Η ίδια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον φύλακα κ. Νίκο Μάτση για την άμεση κινητοποίησή του.