Εξετάσεις για χαρισματικά παιδιά στη Ρόδο

Εξετάσεις για χαρισματικά παιδιά στη Ρόδο

Εξετάσεις για χαρισματικά παιδιά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1196 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος είναι και φέτος μία από τις δεκαεπτά πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο όπου διοργανώνονται εξετάσεις για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στις εξετάσεις έχουν ξεκινήσει και αφορά σε μαθητές των παραπάνω τάξεων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα προγράμματα του CTY Greece όπως διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο, μοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 6.100 μαθητές στις εξετάσεις του Κέντρου, ενώ μόνο τη χρονιά 2016 – 2017 επελέγησαν 758 μαθητές παρακολούθησαν τα προγράμματά του. Από αυτούς το 50% προέρχεται από δημόσια σχολεία, το 50% από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο ποσοστό από άλλες περιοχές της χώρας.

To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών.

Οι υποτροφίες προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για τα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου. Σημειώνεται ότι, το 2017, χορηγήθηκαν 197 υποτροφίες.

Ημερομηνίες και τόποι διεξαγωγής εξετάσεων
Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τεστ που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δυο αν επιθυμεί.

Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεστ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου στο: www.cty-greece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε δείγματα των τεστ.

Στη Ρόδο και τα δύο τεστ (SCAT και STB) θα πραγματοποιηθούν στις 2 Δεκεμβρίου 2017 ενώ οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 25 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου.

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο έχει χορηγούς τις εταιρίες Lidl Hellas και AEGEAN Airlines, και υποστηρικτή το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.cty-greece.gr.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων