Μιχάλης Μπαριανάκης: «Ας φρεσκάρει την μνήμη του ο κ. Μαχαιρίδης»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, ως απάντηση σε δηλώσεις του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μαχαιρίδη, ειλικρινά προβληματίζομαι από πού να αρχίσω και που να τελειώσω, όμως έχω και αισθάνομαι την υποχρέωση να αναφέρω ορισμένα πράγματα για να αποκατασταθεί και να λάμψει η αλήθεια την οποία πρέπει να γνωρίζει ο λαός του Νοτίου Αιγαίου.

Θέλω να υπενθυμίσω στον πρώην ή τέως διορισμένο γ.γ. υπουργείων, περιφερειάρχη, νομάρχη (Δράμας-Δωδ/νήσου), και εκλεγμένο νομάρχη Δωδ/νήσου, εκλεγμένο περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και σήμερα συνάδελφο περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλή της παράταξης του και αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας.

Ο κ. Μαχαιρίδης διαθέτει το θράσος να μας κατηγορεί για έλλειψη δημοκρατίας, για τα θέματα που συζητούνται στο περιφερειακό συμβούλιο. Αναφέρει ότι είναι θέματα χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον και ότι τα γραφεία μας είναι κλειστά για τον κόσμο και ότι έργα δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ως επικεφαλής της παράταξης του, βάσει του κανονισμού λειτουργίας, θα μπορούσε να καταθέσει ουσιαστικά θέματα προς συζήτηση και αν είχε την ικανότητα και την γνώση ως αντιπολίτευση να συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιφερειακού συμβουλίου, κάτι όμως που δεν το έπραξε.

Δεν θα αναφερθώ στην τελευταία του θητεία ως περιφερειάρχης για τα θέματα που είχε στην ημερήσια διάταξη, διότι εάν γυρίσει πίσω την μνήμη του, θα διαπιστώσει ότι εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια και σ’ αυτό αρμόζει μόνο μια λέξη, ντροπή. Θα του θυμίσω πως το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο επί της θητείας του στην Σύρο, ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε πριν την ορκωμοσία μας. Εάν αυτό το γεγονός δεν αποτελεί υποβάθμιση και απαξίωση των θεσμών της αυτοδιοίκησης, τότε μάλλον βρισκόταν κάπου αλλού και όχι στην περιφέρεια του Ν. Αιγαίου.

Θεωρώ ότι είναι περιττό να αναφερθώ στην περίοδο 2002-2010, όμως θα το πράξω, γιατί ως νομάρχης είχε την ευθύνη της λειτουργίας του νομαρχιακού συμβουλίου, και αναφέρω ότι εμείς τότε ως μειοψηφία καταθέταμε ουσιαστικά θέματα προς συζήτηση και συμβάλλαμε θετικά στην λειτουργία του, γιατί τα περισσότερα θέματα τότε ήταν χωρίς να ήμαστε αρμόδιοι για να αποφασίσουμε στην ανάπτυξη του τόπου .

Με τον τρόπο που εκφράζεται στο περιφερειακό συμβούλιο, θεωρεί και πιστεύει μέσα του ότι ακόμα είναι ο περιφερειάρχης και προσπαθεί κάθε φορά να συντονίζει και να κλείνει τις διαδικασίες του συμβουλίου. Αυτό κ. Μαχαιρίδη είναι έλλειψη δημοκρατίας;

Τα «βαλτωμένα» έργα μιλάνε μόνα τους και ο περιφερειάρχης και η σημερινή αρχή, έχουν δώσει λύσεις και τα έχουν δρομολογήσει.

Διαπιστώνω ότι εκτός από αρχιτέκτονας και καλός ζωγράφος, έχει αποκτήσει και την ειδικότητα του συνηγόρου υπεράσπισης των συναδέλφων μας που ανεξαρτητοποιήθηκαν

από την δική μας παράταξη και βέβαια έχουν κάθε δικαίωμα έκφρασης και τοποθέτησης στο περιφερειακό συμβούλιο. Πως είναι δυνατόν κ. Μαχαιρίδη να ομιλείτε για προσβλητική απαξίωση των συναδέλφων μας, όταν πριν έξι μήνες ως εισηγητές θεμάτων δεν ήσασταν και τόσο φιλικός απέναντι τους. Μετά από τόσα χρόνια θητείας δεν έχετε καταφέρει να δείξετε τον πολιτικό σας σεβασμό που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πάντα εκμεταλλευόσασταν το κόμμα που σας ανέδειξε και εκλεγόσασταν επί σειρά ετών, μέχρι που βρέθηκε ο Γιώργος Χατζημάρκος με τους συνεργάτες του και ανέτρεψε το καθεστώς που δημιούργησες. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και μας εμπιστεύτηκε να διαχειριστούμε τις τύχες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για να προχωρήσουμε μπροστά.

Με την λήξη της θητείας μας να είσαι σίγουρος ότι θα περπατάμε παντού με το κεφάλι ψηλά.

Εάν προκληθώ θα επανέλθω πιο συγκεκριμένα , ενώ τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Μπαριανάκης
Περιφερειακός σύμβουλος
Πρόεδρος της ΦΥΤΩΡΙΟ Α.Ε.