Φθάνουν σήμερα τα φάρμακα στο νοσοκομείο για τους καρκινοπαθείς

Φθάνουν σήμερα τα φάρμακα στο νοσοκομείο για τους καρκινοπαθείς

Φθάνουν σήμερα τα φάρμακα στο νοσοκομείο για τους καρκινοπαθείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 315 ΦΟΡΕΣ

Οι ασθενείς που λαμβάνουν χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο ανέρχονται σε 280

Σε τροποποίηση του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου (περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό και των Νοσοκομείων της Κω και της Καλύμνου), από την Οικονομική Υπηρεσία, απέδωσε την καθυστέρηση στην παραγγελία δύο φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς, η Διοικήτρια, Κατερίνα Χατζηστρατή.

«Η παραγγελία των δύο φαρμάκων, είπε, έχει γίνει εδώ και μια εβδομάδα και λόγω της πολιτικής της φαρμακευτικής εταιρίας ν’ αποστέλλει τα φάρμακα μία φορά την εβδομάδα, αυτά αναμένονται αύριο (σήμερα) στο Νοσοκομείο», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου.
Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Υγείας επιχορήγησε το Νοσοκομείο Ρόδου για τα φάρμακα των καρκινοπαθών με επιπλέον κονδύλι ύψους 2 εκ. ευρώ.

Οι καρκινοπαθείς που λαμβάνουν χημειοθεραπεία στο Νοσοκομείο Ρόδου, ανέρχονται σε 280 από 40 που ήταν πριν την έλευση της εξειδικευμένης ιατρού-Ογκολόγου, για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2016.

Σημειώνεται ότι η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της υγείας, με αφορμή την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στα δύο φάρμακα των καρκινοπαθών, βάλλοντας εναντίον του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.
Το Νοσοκομείο Ρόδου, με ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Στην Ελλάδα του 2017, όπου οι δημοσιονομικοί περιορισμοί καθορίζουν σε ετήσια βάση τα όρια πιστώσεων ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου (ΚΑΕ), η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κατάφερε μετά από μία αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου αλλά και το Υπουργείο Υγείας να διασφαλίσει κατ’ εξαίρεση, επιπλέον επιχορήγηση για τις δαπάνες Φαρμάκου κατά 2.000.000,00 €.

Στην Ελλάδα του 2017, όπου οι πιστώσεις ανά κατηγορία δαπάνης βαίνουν μειούμενες, σημειώθηκε αύξηση κατά 40%, στις πιστώσεις φαρμάκου σε σχέση με το 2016, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μεριμνά αδιαλείπτως για να μην αφήσει ούτε έναν (1) από τους διακοσίους ογδόντα (280) καρκινοπαθείς που πλέον λαμβάνουν χημειοθεραπεία, δίχως την απαραίτητη φαρμακευτική κάλυψη.

Στην Ελλάδα του 2017, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, έχει ήδη από το 2016 στο ανθρώπινο δυναμικό του εξειδικευμένο ιατρό ογκολόγο, προσφέροντας τις απαραίτητες υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς, στον τόπο διαμονής τους, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία ετών.

Τα δε ιατρικά περιστατικά που καλύπτει πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με την έλευση της Ογκολόγου αυξήθηκαν ραγδαία, με το Νοσοκομείο πλέον να παράσχει ιατρική φροντίδα σε 280 ασθενείς με καρκίνο, ενώ στις αρχές του 2016 οι ασθενείς αυτοί ανήρχοντο στα 40 άτομα.

Στην Ελλάδα του 2017, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και το Υπουργείο Υγείας κατέβαλαν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια να παρακάμψουν οποιοδήποτε γραφειοκρατικό εμπόδιο και να προβούν στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για την επαύξηση των απαραίτητων πιστώσεων και την έγκριση της 7ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου – Γ.Ν. – Κ.Υ. Κω – Γ.Ν. –Κ.Υ. Καλύμνου.

Στην Ελλάδα του 2017, η αλόγιστη και δίχως προγενέστερη επαρκή ενημέρωση κριτική δεν οδηγεί πουθενά, απλά αναπαράγει πρακτικές του παρελθόντος που δίχως άλλο συντηρούν τη μισαλλοδοξία και υπονομεύουν τη σύμπνοια που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας».

Διαβάστε ακόμη

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους