Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στη Ρόδο

Εκτάκτως θα συνεδριάσουν την επόμενη Τρίτη στις 18.30 το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας στο νησί της Ρόδου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Η συνάντηση θα γίνει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Πόλεως Ρόδου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης τα προβλήματα αυξάνονται και οξύνονται. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών συνεχίζουν να είναι μηδενικοί. Η αναπλήρωση αποτελεί τον διαρκώς αυξανόμενο τρόπο εργασίας στην εκπαίδευση σε συνθήκες ολοένα χειρότερες (αναπληρωτές άστεγοι, σε αρκετές περιοχές της χώρας, και με τεράστια προβλήματα σίτισης).

Οι μεταθέσεις είναι ελάχιστες, ο αριθμός των αποσπάσεων σε τραγική αναντιστοιχία με τις ανάγκες, τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων δεν επαρκούν και φτάνουν στα σχολεία με μεγάλη καθυστέρηση και με το σταγονόμετρο.

Κι όλα αυτά σε ένα κλίμα όπου κάθε αλλαγή στην εκπαίδευση είναι σε αρνητική κατεύθυνση (υποταγή στα κελεύσματα των εκθέσεων του ΟΟΣΑ, εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης στο δημόσιο και επέκτασή της στο χώρο της εκπαίδευσης, σε πρώτο χρόνο για τους εκπαιδευτικούς με θέση ευθύνης καθώς και για τους αποσπασμένους σε διοικητικές θέσεις,  αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του μέρους του Π.Δ. 79/2017 που ενσωμάτωσε τις Υ.Α. Φίλη, με τρομερές δυσλειτουργίες στις σχολικές μονάδες από την απουσία πάρα πολλών εκπαιδευτικών).

Στο πλαίσιο αυτό και με οδηγό τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, της ομοσπονδίας και του ΔΣ του συλλόγου μας, σας καλούμε να συζητήσουμε την απεργία – αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης και τη συλλογική μας αντίδραση.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές, να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση.»