Μεσογειακό Ινστιτούτο  Κινηματογράφου  MFI SCRIPT 2 FILM

Μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK) διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops 2017.

Ο δεύτερος κύκλος του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στη μεσαιωνική αλλά και τη σύγχρονη πόλη της Ρόδου. Από τις 8 έως τις 15 Οκτωβρίου 40 κινηματογραφιστές από την ΕΕ και τον κόσμο θα εργαστούν εντατικά για την ανάπτυξη των 24 projects που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν.

Τα εργαστήρια αυτά, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων καθηγητών και παραγωγών διεθνούς φήμης, δίνουν στους δημιουργούς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ανάπτυξης ταινιών που εστιάζει στο σενάριο αλλά δεν εξαντλείται σε αυτό.

Η φετινή διοργάνωση χάρη στην πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Ρόδου περιλαμβάνει μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, με την παρουσία των δημιουργών, ανοιχτών στους σινεφίλ της Ρόδου.

Προβολές ταινιών μικρού μήκους
Την Τρίτη στις 10/10 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου θα προβληθούν βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν (με αγγλικούς υπότιτλους).

Την Πέμπτη στις 12/10 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα προβληθούν βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν (με αγγλικούς υπότιτλους).

Προβολές ταινιών & ντοκιμαντέρ
Τετάρτη 11/10 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Ο ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ (2010, 72’) του Δημήτρη Γιατζουζάκη που αφηγείται την περιπέτεια της (κινηματο)γραφής και αποτίει φόρο τιμής σε έναν χαρισματικό δάσκαλο (Lewis Cole) που σημάδεψε τα εργαστήρια του MFI και όσους είχαν την τιμή να εργαστούν στο πλάι του.  

Την Παρασκευή 13/10 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα προβληθεί η ταινία FISH AND CHIPS του Ηλία Δημητρίου (2011, 102’) που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των εργαστηρίων του MFI Script 2 Film Workshops και απέσπασε δεκάδες σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.

Το MFI Script 2 Film Workshops 2017 περιλαμβάνει: έναν πρώτο κύκλο εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκε στη Νίσυρο (23/6-4/7), μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Σεπτέμβριο, ένα δεύτερο κύκλο στην πόλη της Ρόδου (8-15/10) και μια τελευταία περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων τον Δεκέμβριο.

Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου MFI SCRIPT 2 FILM
8 – 15 Οκτωβρίου
Δημοτικό Θέατρο Ρόδου