Ερωτήματα για τις ρίψεις στη Μύκονο…

Χθες αναχώρησε η πολυπληθής αποστολή από τα Δωδεκάνησα για τη Μύκονο ακτοπλοϊκώς, αφού αύριο και την Κυριακή θα γίνουν εκεί οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου.

Έως και χθες το απόγευμα πάντως, δεν υπήρχε καμιά νεότερη ενημέρωση για κάποια αλλαγή σχετικώς με τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων κονίστρας, δηλαδή των ριπτικών, αφού αναφέρεται ρητώς στην προκήρυξη της διοργάνωσης ότι το ανακαινισμένο στάδιο Κόρφου διαθέτει ελαστικό τάπητα έξι διαδρόμων 350μ. και συνθετικό τάπητα, όπως επίσης ηλεκτροφωτισμό. 

Ακόμα κι αν η σφαίρα με το δίσκο, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, γίνουν εντός σταδίου, σίγουρα θα είναι κάτι πρωτόγνωρο να γίνει κάτι τέτοιο και με το ακόντιο… 

Πάντως,  με την αναχώρηση της αποστολής θεωρείτο σχεδόν βέβαιο, ακόμα κι από πεπειραμένους προπονητές, πως όλα τα αγωνίσματα θα γίνονταν εντός σταδίου…

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, ουσιαστικά θα εγκαινιαστούν με μια τόσο σημαντική διοργάνωση, δεδομένου και του ότι η Μύκονος πρώτη φορά φιλοξενεί Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, από το 1986, όταν και αναβίωσαν με πρωτοβουλία του τότε Υπουργείου Αιγαίου και του ΣΕΓΑΣ. 

Μάλιστα δαπανήθηκε το ποσό των 450.000 ευρώ για ν’ αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού πριν τους αγώνες, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως το στάδιο του κυκλαδίτικου νησιού έχει χωρητικότητα 750 θεατών, με το γεγονός της φιλοξενίας των αγώνων να κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες εκεί.